După 1990, străinii, prin intermediul cozilor de topor autohtone, ne-au distrus industria lui Ceauşescu, care era, în concepţia lui Petre Roman, „un morman de fiare vechi”. Apoi au promis că, dacă suntem cuminţi şi mergem spre drumul luminos către Vest, vin ei cu investiţii, cu tehnologie înaltă, cu know-how şi know-how-how şi o să ne dezvolte de nu o să mai putem.
Iată că au trecut aproape 25 de ani şi domnul Valentin Lazea, economistul-şef al BNR, se plânge că industria românească este slab sau mediu tehnologizată, că productivitatea este de 8 ori mai mică decât în Germania ş.a.m.d.
Industria are o pondere importantă în structura produsului intern brut şi este în creştere, însă România se bazează pe o industrie slab sau mediu tehnologizată, iar pentru a spera la o industrie înalt-tehnologizată trebuie mai întâi să realizeze o reformă profundă în educaţie, a declarat miercuri economistul-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, în cadrul conferinţei ”Economia românească la ieșirea din criză: Perspectivele și oportunitățile în context intern și european”.
Sursa: Capital
Cică, pentru ca investitorii străinii să investească în România, acum e nevoie de reformă în educaţie, infrastructură făcută cu banii statului, „independenţă energetică” şi o fiscalitate mai ridicată. Cu fiscalitatea mai ridicată nu am înţeles dacă e pentru ei sau pentru cetăţenii români.
Păi aşa ne-a fost vorba tovarăşi?! De ce ne-aţi păcălit?
Pingback: Unde este industria hi-tech a investitorilor străini? |
Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman