Dacă ţipi la nevastă faci 14 ani de puşcărie

By | 26 noiembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Da, e foarte posibil, dar deocamdată doar în Marea Britanie.

Până acum violenţa domestică asupra femeilor era considerată doar cea care ţine de agresiune fizică, adică lovituri, îmbrânceli, bruscări etc. Dar iată că acum corectitudinea politică, care în Occident devine tot mai aberantă, a extins conceptul, incluzând şi agresiunea psihologică. Asta presupune că de acum încolo bărbaţii vor fi pedepsiţi în egală măsură şi pentru faptul că au ţipat la soţie, i-au impus „constrângeri financiare”, sau au obligat-o la izolare socială. Cu alte cuvinte, dacă te cerţi cu soţia şi îi reproşezi că cheltuie prea mult şi petrece prea mult timp cu prietenele prin oraş, poţi face până la 14 ani de închisoare!

Bărbaţii care exercită „un control coercitiv” asupra partenerelor lor prin restrângerea libertății personale sau financiare, sau prin critici manifeste, s-ar putea confrunta cu până la 14 ani de închisoare, conform noilor legi stabilite pentru a fi anunțate de către Ministrul de Interne Theresa May săptămâna aceasta. Militanţii, care au demonstrat în favoarea unei schimbări legislative, pentru a aduce abuzul emoțional la acelaşi nivel cu abuzul fizic, au lăudat propunerile ca fiind un „pas important înainte”.

Noua lege va fi introdusă ca o serie de amendamente la proiectul Legii Crimelor Grave și va modifica definiția legală a abuzului domestic pentru a include şi daunele psihologice, pe lângă daunele fizice. Este de așteptat ca legea să treacă în anul următor.

Theresa May a încercat să găsească o modalitate de a introduce aceste propuneri de mai multă vreme. În 2011, ea a descris controlul coercitiv ca „un model complex de abuz folosind puterea si controlul psihologic asupra altei persoane – controlul financiar, abuzul verbal, izolarea socială forțată. Aceste incidente pot varia în gravitate și pot fi repetate in timp.”

Sursa

În aceste condiţii, mă gândesc cum ar trebui să te comporţi cu nevasta, dacă o găseşti cu altul în pat? Trebuie cumva să o feliciţi?! Sau poate trebuie să îţi ceri scuze că ai deranjat-o! 😆

3 păreri la “Dacă ţipi la nevastă faci 14 ani de puşcărie

  1. anonim

    …In aceste conditi cred ca barbatii nu se mai insoara…totul facut si gandit pentru distrugerea familiilor….

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu e neapărat nevoie să fii însurat. Orice femeie cu care ai de-a face te poate reclama pentru „abuz psihologic”! 😀

  3. Alex

    Doamne ce mare prostie …In legatura cu nevasta prinsa cu altul in pat ar trebui sa le lasi casa si masina la amandoi sa traiasca fericiti ca altfel te poate reclama :))
    Alex´s last blog post ..DOWNLOAD REVOLT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge