Uite că Biserica face şi spitale!

By | 12 martie, 2015
Distribuie prietenilor!

Pentru că suntem în postul Sfintelor Paşti, aşa cum deja ne-am obişnuit de câţiva ani încoace, propaganda anti-creştină şi în mod special cea anti-ortodoxă s-au înteţit foarte mult. Şi ca de fiecare dată, în toate articolele şi postările de pe Internet, ca un fir roşu, întâlnim lozinca, „se construiesc prea multe biserici şi din cauza asta nu sunt bani pentru spitale şi şcoli”.

Lăsând la o parte imbecilitatea conform căreia ar exista vreo legătură între construcţia de biserici şi lipsa banilor pentru spitale şi şcoli, un lucru este cert: nu este obligaţia Bisericii să construiască spitale, şcoli sau alte aşezăminte de utilitate socială, fără legătură cu activitatea religioasă.

Cu toate astea, deşi în presa de propagandă se spune exact contrariul, Biserica Ortodoxă Română deţine şi administrează o serie de astfel de instituţii în domeniul sănătăţii, educaţiei şi asistenţei sociale.

Instituţii sociale aflate sub directa îndrumare a Bisericii Ortodoxe Române: 121 de centre pentru copii; 35 de centre pentru vârstnici; 106 cantine sociale şi brutării; 52 de centre de diagnostic şi tratament, cabinete medicale şi farmacii sociale; 23 de centre de consiliere şi asistenţă a familiilor în dificultate; 2 centre pentru victimele traficului de fiinţe umane.

Sursa: Timişoara Express

La sfârşitul acestui an va fi dat în folosinţă şi Spitalul Providenţa din Iaşi, deţinut de Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei, prima unitate medicală cu paturi a BOR.

Preotul Ion Şerban, consilier pentru activitatea medicală din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a declarat că lucrarea „face parte din opera social-filantropică a bisericii. Serviciile socio-medicale vor fi gratuite pentru familiile sărace, cu mulţi copii, copii cu handicap sau pentru monahii din mănăstirile sărace”, a explicat preotul Ion Şerban.

Sursa: România Liberă

După cum se vede, Biserica construieşte din bani proprii spitale, şcoli, centre de asistenţă socială, deşi nu este în atribuţiile sale să facă aceste lucruri. Întrebarea este, ce face statul cu cei 1,4 miliarde de euro alocaţi anual pentru bugetul Ministerului Sănătăţii, mai ales că am auzit că în România medicamentele ajung să fie şi de 4 ori mai scumpe decât în alte ţări europene???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge