Obama îl acuză pe Netanyahu de amestec în politica SUA

By | 10 august, 2015
Distribuie prietenilor!

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, este singurul lider străin care intervine insistent în afacerile politice ale Statelor Unite, acuză preşedintele Barack Obama, subliniind, însă, că relaţiile americano-israeliene rămîn „profunde”.

Barack Obama a vorbit despre Benjamin Netanyahu într-un interviu acordat postului CNN, în contextul în care Guvernul Israelului se opune acordului internaţional cu Iranul şi cere Congresului Statelor Unite să îl respingă.

Întrebat de reporter dacă îşi aminteşte de vreun şef de guvern străin care să se implicat în afacerile politice americane, Barack Obama a răspuns: „Nu îmi aduc aminte de vreun exemplu similar. În mod evident, relaţia dintre Statele Unite şi Israel este profundă. Acest lucru se reflectă în politicile mele. Dar, după cum am mai spus, premierul Netanyahu greşeşte în această privinţă. Pot arăta că ipotezele sale de bază sînt greşite. Dacă argumentaţia mea este corectă, aceasta este cea mai bună modalitate de a ne asigura că Iranul nu fabrică arme nucleare, iar acest lucru nu este bun doar pentru Statele Unite, este bun şi pentru Israel”, a subliniat Barack Obama, potrivit cotidianului „The Jerusalem Post”.

Sursa: Tricolorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge