România schimbă legislaţia pentru a uşura primirea refugiaţilor

By | 26 octombrie, 2015
Distribuie prietenilor!

România trebuie să adopte o legislaţie care să permită acordarea unor documente de identitate refugiaţilor, inclusiv un CNP, s-a stabilit la întâlnirea Coaliţiei naţionale pentru integrarea refugiaţilor.

„Între problemele care vor trebui să îşi găsească o rezolvare legislativă rapidă se află simplificarea procedurii de acordare a unor documente de identitate, inclusiv un Cod Numeric Personal, ca prim pas pe care refugiaţii trebuie să-l parcurgă pentru a putea fi integraţi ulterior. De asemenea, vor trebui aplicate modificări ale legislaţiei şi create mecanisme care să permită accesul refugiaţilor la învăţarea limbii române, la accesul gratuit al copiilor, dar şi al unora dintre adulţi, la educaţie, pentru asigurarea unei asistenţe medicale de bază prin eliberarea unui card special de sănătate, accesul pe piaţa muncii, dar şi la diverse forme de formare profesională, accesul la servicii bancare ş.a”, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern, la finalul discuţiilor.

Sursa: Gândul

Dar probabil această ştire nu este la fel de importantă ca cele despre demisia lui Oprea şi poliţistul care a căzut în groapă, despre averea Zăvorancăi, dramele lui Guţă şi ale lui Leo de la Strehaia etc.

3 păreri la “România schimbă legislaţia pentru a uşura primirea refugiaţilor

  1. Dan Tănăsescu Post author

    @Qu: Nu e neapărat necesar să aibă cetăţenie română. Va fi vorba probabil de nişte acte de identitate speciale care atestă statutul de refugiat sau azilant, aşa cum primesc şi în Turcia. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge