Marea escrocherie cu gigacaloria în Bucureşti

By | 19 noiembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

În fiecare an, când se apropie iarna şi începe să se lase frigul, cei care controlează utilităţile publice din România încep din nou scamatoria cu gigacaloria, în special în Bucureşti. Ba că nu a plătit Primăria RADET-ul, ba se ceartă RADET-ul cu ELCEN-ul, ba are RADET datorii la Romagaz etc. Cert este că de fiecare dată bucureştenii sunt speriaţi cu oprirea căldurii şi a apei calde tocmai atunci când este mai mare nevoie de ele. Dar aceasta e doar o şmecherie, o manipulare, prin care cetăţenii sunt păcăliţi să mai accepte încă o scumpire a gigacaloriei.

În ultimii ani problema scumpirii a fost rezolvată de Sorin Oprescu, care subvenţiona preţul căldurii pentru populaţie de la bugetul Primăriei, dar pentru că fostul primar este acum arestat, cei veniţi la butoane s-au gândit să-şi facă de cap.

Ultima măgărie de acest gen se petrece chiar în aceste zile. După ce bucureştenii au fost ameninţaţi cu oprirea căldurii şi a apei calde, vine şi Vasile Dâncu cu o abjecţie fără margini:

Vasile Dâncu, omul propus de către Dacian Cioloş pentru Ministerul Dezvoltării a uimit pe toată lumea în comisia de audieri. Dâncu a spus că e nevoie de o scumpire a gigacaloriei în Bucureşti.

„Tariful de furnizare al energiei termice e o problemă. Nu am mai actualizat de 5 ani tariful, e în acest moment cel mai mic din ţară, 169 de lei, mai mic decât în Petroşani sau Vaslui. Trebuie să se optimizeze acest preţ. Noi, cei de la minister trebuie să creem o comisie prin care să găsim soluţii”, a spus Dâncu la audieri.

Sursa: Ştiri pe surse

Am auzit că, după această audiere lui Dâncu i s-a făcut rău şi a fost luat cu salvarea. O fi avut mustrări de conştiinţă sau a fost justiţia divină?! 😀

Dar să lămurim şi cum stă treaba cu gigacaloria în Bucureşti! Ţin să atrag atenţia că este opinia mea, nu concluzia vreunui expert. Personal cred că în Bucureşti apa caldă şi căldura ar trebui să fie gratuite, sau, cel puţin, să fie mult mai ieftine decât în alte oraşe. Asta pentru că în Capitală agentul termic este furnizat de termocentrale. Apa caldă pe care o primesc consumatorii casnici este APĂ REZIDUALĂ, adică apa folosită de termocentrale la generarea energiei electrice. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că această apă a fost plătită deja atunci când am achitat factura la energia electrică, deci costul ei a fost deja amortizat, aceşti escroci punându-ne de fapt să plătim apa caldă şi căldura de două ori, la un preţ umflat şi mai mult de tot felul de intermediari şi distribuitori gen RADET.

La fel se întâmplă şi cu apa rece, pe care o plătim tot de două ori: o dată ca apă rece şi pe urmă ca apă caldă, după ce a fost încălzită. Încă o escrocherie, care îi îmbogăţeşte rapid pe nişte băieţi deştepţi din buzunarele tot mai goale ale românilor săraci.

2 păreri la “Marea escrocherie cu gigacaloria în Bucureşti

  1. JE

    Cocolos OMG

    Una din „misiunile” lui Cocolos si a gevernului lui:
    – România lui Ciolos e prevazuta de UE sa redevina Grânarul Europei OMG si leaganul Codex Alimentarius
    http://bit.ly/1MXkrCF

    – Numărul cazurilor de cancer va creşte exploziv, dacă guvernele nu vor face schimbări radicale în privinţa produselor alimentare
    http://bit.ly/1LoAIQ3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge