Credința obsesivă în conspirații este determinism satanic

By | 14 decembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Prea mulți clerici au pus bazele, de-a lungul secolelor, unei doctrine a determinismului satanic. O putem numi, de asemenea, teoria conspirației.

Acum Scriptura afirmă foarte clar realitatea conspirațiilor; Psalmul 2 este o declarație clasică a realităţii lor. Același psalm, cu toate acestea, subliniază cu fermitate inutilitatea lor; Dumnezeu râde la conspirațiile neamurilor nelegiuite și cheamă poporul Său să împărtășească râsul Lui.

Conspirațiile prosperă numai atunci când ordinea morală scade. În fiecare societate există infractori, hoți și criminali. Numai atunci când o societate intră într-un declin moral și colaps, acest lucru face ca aceste elemente să câştige o oarecare ascensiune. Imperiul Roman decadent a cunoscut o proliferare a cultelor care îmbrățișau revoluția, comunismul, iubirea liberă, homosexualitatea și multe altele. Când creștinătatea a intrat în declin moral, după secolul 13, din nou aceste societăți secrete criminale au început să abunde. Unele au promovat comunismul, altele au organizat proteste nud și marșuri și mai mult, altele au complotat pentru revoluție. Așa cum Schmidt observa, în epoca Reformei, „Întreaga Europă pe timpul lui Calvin a fost poluată de frății, unele din ele răspândind ‘iluminarea’ și scepticismul.” [1] Reforma și Contra-Reforma au condus la declinul temporar al acestor grupuri, care au apărut din nou, odată ce credința creștină, legea și ordinea au scăzut.

Dar cei care aduc mărturie falsă, care atribuie puteri lui Satana, ce aparțin numai lui Dumnezeu, nu se mulțumesc doar să recunoască că există conspirații. Ei merg mult mai departe. În primul rând, ei atribuie conspirațiilor o ordine morală și o disciplină ceea ce este o imposibilitate. Satan nu poate construi sau crea; el este doar un distrugător, un criminal, iar el are putere numai în măsura în care ne lepădăm de adevărata putere a lui Dumnezeu. Uniunea Sovietică, pentru a cita o guvernare conspirativă internațională, este o organizaţie coruptă, confuză și radical incompetentă. Aceasta a avut nevoie de ajutorul repetat al altor țări, plus jaful imperialist, pentru a putea supraviețui. Relaxarea de pe timpul lui Hoover, a anilor 1920, recunoașterea lui Roosevelt din anii 1930 și susţinerea sa continuă au ținut-o în viață. Problema comunistă nu este puterea sa malefică și abilitatea, ci mai degrabă prăbușirea morală constantă a bisericilor și națiunilor creștine și apostazia lor radicală.

În al doilea rând, puterea răului este slabă și limitată; este sub controlul lui Dumnezeu și este flagelul Lui asupra națiunilor. Slăbiciunea conspirațiilor malefice înseamnă că ele pot ocupa în mod normal doar un spaţiu vid. Rădăcinile puterii sovietice sunt în decăderea morală a Rusiei și creștinismul său cianotic; victoriile sovietice din țările baltice sunt rezultatul poziției compromise moral a aliaților occidentali, care au vândut aceste țări.

În al treilea rând, cheia pentru depășirea conspirațiilor malefice nu este o concentrare pe malefic, ci pe reconstrucția divină. Unul dintre păcatele pe care Iisus Hristos le-a condamnat la unii membri ai bisericii din Tiatira a fost preocuparea lor pentru studiul „adâncurilor Satanei”, care poate fi tradus ca „explorarea lucrurilor adânci sau ascunse ale lui Satan” (Apocalipsa 2:24). Mișcările non-creştine conservatoare sunt dedicate radical studierii sau explorării lucrurior adânci ale lui Satan ca și cum acestea ar fi cheia viitorului.

În al patrulea rând, implicită în toate acestea este credința, așa cum s-a menționat, în determinarea satanică, ceea ce face din aceşti conservatori, sataniști neclintiți. Să negi puterea suverană a conspirațiilor este una dintre cele mai sigure modalități de antagonizare a multor oameni, care vor argumenta apoi cu pasiune religioasă pentru puterea suverană, predestinată a lui Satan. Ei vor insista că fiecare act național și internațional este o conspirație atent planificată și manipulată, toate fiind guvernate după un plan principal sau complot și de un consiliu general secret. Faptul că există complotiști și planuri, și sunt multe, poate fi garantat dar creștinii trebuie să aibă în vedere deșertăciunea acestora. Ei se înfurie în zadar; ei „îşi imaginează un lucru iluzoriu” atunci când complotează împreună împotriva Domnului și unsului Său (Psalmi 2: 1, 2).

Să dai vina pentru relele din lume și să atribui Guvernului Mondial conspirațiile satanice ascunse înseamnă să fii vinovat de mărturie mincinoasă împotriva lui Dumnezeu. Acest lucru este comparabil cu a recurge la magie, vrăjitorie sau sacrificiu uman. Se neagă faptul că numai Dumnezeu este sursa predicțiilor și i se atribuie putere și dar profetic în schimb lui Satan.

Mult mai bine decât majoritatea teologilor, Berle a descris legile puterii:

Sunt cinci legi naturale ale puterii care pot fi distinse. Ele sunt aplicabile oriunde și la orice nivel unde apare puterea, fie că este vorba de mama care îşi creşte copilul sau cea a șefului executiv al unei afaceri, primarul unui oraș sau dictatorul unui imperiu. Acestea sunt:

Legea 1: Puterea umple invariabil orice vid în organizarea umană. Deoarece între haos și putere, aceasta din urmă prevalează întotdeauna.

Legea 2: Puterea este invariabil personală. Nu există nici un lucru de genul „putere de clasă”, „puterea elitelor,” sau „putere de grup”, deși clasele, elitele și grupurile pot sprijini procesele de organizare prin care puterea este conferită indivizilor.

Legea 3: Puterea se bazează în mod invariabil pe un sistem de idei sau filozofie. În absenţa unui astfel de sistem de idei sau filozofie, instituțiile esențiale ale puterii încetează să mai fie de încredere, puterea încetează să mai fie eficientă, iar deținătorul puterii este în cele din urmă înlăturat.

Legea 4: Puterea este exercitată prin intermediul și depinde de instituții. Prin existența lor, ele limitează, controlează și în cele din urmă conferă sau retrag puterea.

Legea 5: Puterea se confruntă invariabil cu, și acționează în prezența, unui domeniu de responsabilitate. Cele două interacționează constant, în ostilitate sau prin cooperare, în conflict sau prin intermediul unor forme de dialog, organizat sau neorganizat, fac parte integrantă din, sau poate intervin în, instituțiile de care puterea depinde.[2]

Berle are dreptate. Puterea se bazează pe o credință, o filozofie. În cazul în care credința sau filozofia din spatele unei culturi începe să moară, există o schimbare de putere. Astăzi, deoarece credința creștină a diminuat și a devenit antinomică, nu poate menține sau crea ordinea de drept. Ca urmare, vechile impulsuri criminale și mișcări preiau puterea. Cheia pentru înlăturarea acestor puteri malefice în ascensiune nu este un studiu al lucrurilor adânci ale lui Satan, nici o credință în puterea lor, ci reconstrucția divină în ceea ce privește credința biblică, morala şi legea. Pentru mulţi conservatori necreștini, testul unui conservator adevărat este pur și simplu acesta: Crede el în existența, planul și puterea conspiratorilor, numiţi-i voi cum vreţi? Testul este unul satanic: deține aproape la fel de mult pericol pentru societate, dacă nu mai mult, la fel ca şi credința că mărul este de vină, de exemplu, la fel ca şi determinismul economic. Este o formă de închinare la Moloh. Dumnezeu i-a confruntat pe Adam și Eva în Eden cu responsabilitatea lor; Nathan declară lui David: „Tu ești omul” (II Sam. 12:7).

Poziția biblică implică nu numai o afirmare a responsabilității esențiale a omului, dar, de asemenea, declară că numai Dumnezeu este unul şi atotputernic și numai El predestinează și guvernează toate lucrurile. Să atribui conspirațiilor putere, disciplină și guvernările din trecut, prezent și viitor, care nu sunt ale lor, este o altă formă de a promova vrăjitoria și alte astfel de „urâciuni”. Înseamnă să devii un fals profet și să faci mărturie mincinoasă.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, să atragi judecata lui Dumnezeu. Să afirmi o altă putere, înseamnă să Îl negi pe Dumnezeu și legea Lui. Nu este surprinzător, că o epocă antinomică a subscris cu ușurință la astfel de convingeri. Dar Dumnezeu nu va mai respecta antinomismul membrilor Bisericii mai mult decât nelegiuirea celor răi. În acest moment, oamenii se confruntă doar o singură „conspirație” efectivă: „conspirația” lui Dumnezeu împotriva tuturor celor care Îl neagă sau se leapădă de El.

Porunca, „Să nu mărturisești strâmb”, înseamnă că trebuie să aducem mărturie adevărată cu privire la toate lucrurile. Nu trebuie să mărturisești strâmb cu privire la Dumnezeu sau om, iar noi nu trebuie să mărturisim strâmb cu privire la Satan atribuindu-i o putere care aparține numai lui Dumnezeu. Mărturia adevărată a apostolilor nu a fost o mărturie despre puterile lui Satan, ci despre cea a lui Hristos cel triumfător. Lumea cu care ei se confruntau, fiind una foarte mică, era mult mai înrădăcinată în rău decât a noastră, dar apostolii nu au petrecut timpul cu documentarea depravării, perversităţii și puterii lui Nero. În schimb, Sfântul Pavel, care era conștient de problema persecuției, scria totuşi cu încredere creștinilor din Roma: „Și Dumnezeul păcii va zdrobi pe Satan sub picioarele voastre în curând” (Romani 16:20)… Încrederea Sfântului Ioan este similară: „aceasta este victoria care a biruit lumea, credința noastră” (I Ioan 5: 4).

Astăzi, cu toate acestea, mulţi dintre așa-numiţii conservatori creştini îşi petrec timpul studiind lucrarea lui Satan, dar devin furioși dacă pui la îndoială atotputernicia acestuia. Ei insistă asupra faptului că fiecare pas al istoriei noastre mondiale este acum în mâinile manipulatorilor satanici care folosesc oamenii ca marionete. A nega acest lucru înseamnă să fii clasificat ca un fel de eretic; semnificația practică a acestei atitudini este venerarea lui Satana. Dar Sfântul Ioan ne spune că, în momentul suprem de conspirație a lui Satan, atunci când moartea lui Hristos a fost decretată, scopul secret al lui Dumnezeu era cel mai mult împlinit (Ioan 11: 47-53). Este întotdeauna Dumnezeu, cel care domnește, nu Satana. Orice altă credință este o mărturie falsă și una deosebit de rea.

R.J. Rushdoony – Institutes of Biblical Law, Vol. I, 562-565

Note:

1. Albert-Marie Schmidt: Calvin and the Calvinistic Tradition (New York: Harper, 1960), p. 58.

2. Adolf Augustus Berle: Power (New York: Harcourt, Brace & World, 1969), p. 37.

Sursa

7 păreri la “Credința obsesivă în conspirații este determinism satanic

  1. Cugetatoru'

    Ce, bine pui accentul intre bine si rau ( ca in filmele trase din studio-uri de pe meleagurile americane si nu, numai)….lumea e impartita intre bine si rau ( intre D-zeu si diavol); intre moralisti si credinciosi ( orbi) s.a.m.d. . Dar, putini stim ca cartea crestina sau cartile au fost scrise de oameni ( deci, nu a fost scrisa de o divinitate..macar, daca ar exista asa ceva ; si ca era mare nevoie de aparitia crestinismului….deoarece oamenii aveau credinta in soare, vant, ploaie si nu in ultimul rand , in cultul personalitatii (idoli, exemple gasim peste tot de-a lungul istoriei si mai ales in prezent cand cultul personalitatii e ridicat la rand de arta sau plm mai stie). In prezent , nimanui nu-i mai pasa ca venereaza un zeu sau o mie ( astazi, lumea sa afla intr-un impas din p.d.v moral…..lupta nu se mai duce intre :daca esti crestin sau satanist; lasam tampaniile propragata in mass-media ca sa incita spiritele ….ca daca am vorbi cu adevarat despre acea lupta , ea s-a consumat in timpul Inchizitiei. Daca e sa vorbim acuma si vedem in jurul nostru ( nu, nu e vorba ca oamenii si-au pierdut credinta/convingerea ca traiesc intr-o lume iluzitorie ….de fapt, asta va domni omenirea mult si bine , dar…..poti sa fii eretic dar in acelasi timp considerat cel mai „adevarat crestin”; dovada vie sa afla in jurul nostru….cand multi se bat cu pumnii in piept ca sunt buni enoriasi si nu , numai dar uita complet invataturile din scripturile biblice…..REPET, a suta mia de ori; au fost scrise de mana unui om incat omul poate fii mai usor de supus ( nu numai din pricina credintei lui, mai ales cand ii poti impune; alta porcarie de mare magnitudine)dar ; a crede si nu cerceta , e singura „arma secreta” a crestinismului…. a crede orbeste in ceea ce ti se spune, a nu cauta dovezi ; PRACTIC nu o sa le gasesti pe „pereti”, in icoane sau in texte cretine, numai ca, in acea biblie ( holly shit) sunt dovezi concludente deoarece contine o serie de texte alegorice ( iar fiecare , de acolo alege ce ii place mai mult ….ca si cam ai alege dintre a fii: in rand cu lumea sau unul , considerat mai inapoiat sau din epoca de piatra ). Mai ales, cand lumea de astazi sa invarta in jurul resurselor materiale avand la temelia ei, tehnologia ( ea ii scoate din kkt pe multi…daca creierul lor nu mai poate procesa informatii ); asta e lumea in care traim si care se dezvolta intr-o maniera ( nu tocmai morala) si distrugatoare ( atat mediului cat si fiintei umane).

    Intr-adevar, cea mai mare „conspiratie ” e cea a credintei oarba intr-o dinivitate ( si nimeni nu va afla adevarul ….nici macar printr-un decret secret:). In timp ce, celelalte „conspiratii ” ( iar cei care nu stiu ce inseamna conspiratie; unii ar spune ca e doar un complot impotriva conducatorilor sau a unei societati…..dar ce facem cu cei care comploteaza impotriva oamenilor ; si nu trebuie sa crezi excesiv ca cineva vrea neaparat raul noua sau ne vrea binele…ca atuncea, ce plm am realizat, ne invartim in acelasi cerc, intre bine si rau). DAR, trebuie sa fii constient sau macar sa ai o idee in ce lume sau pe ce lume traiesti; intr-o lume iluzorie : unde credinta in ingeri/divinitati/oameni/zei/placeri carnale /extraterestrii etc. sunt mai presus decat lumea reala pe care din pacate ( si zic din pacate , putin o stiu si nici nu o vor afla daca continua sa practice aceleasi obiceiuri, aceeasi rutina zilnica pana le vine momentul plecarii).

    Eu nu pledez pt. revolutie, pt. trezirea sinelui sau alte porcarii ( de fapt daca impui unui om orice lucru considerat bun sau rau….nu se numeste altceva decat impunerea unei credinte oarba). Omul, el singur ar trebui sa cauta si sa gaseasca adevarul ( daca il intereseaza sau nu , va fi un simplu calator care a trecut prin lumea asta ….poate lasa in urma lui cativa urmasi in rest, nici macar numele )….sau , ce importanta are numele unei persoana mai ales dupa ce a pierit ( daca n-a lasat in urma lui niste invataturi pt. generatiile urmatoare sau macar sa schimba intr–un fel directia in care se indreapta omenirea in acelasi moment). SI NU, poate interveni o mana invizibila a unei”divinatati” ( ca practic nu exista) cat si nici mana unui singur om ( caci e nevoie de noi toti sa cream o lume , a noua lume cat de cat normala…..dar, din cate se pare ; va ramane doar utopie iar controlul in continuare asupra oamenilor de rand va lua amploare ; incat nici in gaura de sarpe nu va mai avea scapare….si totusi noi ne o facem cu manuta noastra care credem orbeste in orice si nu cautam dovezi, nici macar nu cerem).

    Procesul , lupta nu se da intre doi indivizi sau intre grupuri de indivizi ( si mai ales cine va castiga) ci lupta se da impotriva omenirii ( ne autodistrugem dar vrem sa creeam un loc pasnic…cate ironie, ipocrizie si nimeni nu observa)….nimeni, nu vrea sa creada in ceea ce vede cu ochii lui ci numai in ceea ce nu vede ( credinta oarba distruge sufletul omului) dar, nu si in ultimul rand…. eliberarea lui din ghearele dogmelor acestui lumi va nu mai avea loc , nicioadata!

  2. inttunecati

    pai domn’ Dan conform textului sa ne mai linistim cu texte despre sinoisti, globalisti, inchinatori la baphomet si zoroastrieni, new ageri, cabalisti si alte specimene. Mai rar cu Rotschild, Rockafella’, Morgan, Aleister Crowley, Alice Bailey, H.P. Blavatski, A. Pike si mai des cu Dumnezeu, Iisus, Biblia, Sfintii Apostoli, Sfintii parinti, pildele, iubirea, frumosul, mantuirea…

    https://www.youtube.com/watch?v=O-fweNp8D0U
    inttunecati´s last blog post ..Obama Preaches Tolerance While Inciting Hatred

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @inttunecati: Mai citeşte încă o dată articolul şi încă de vreo 3 ori titlul, ca să înţelegi mai bine! De fapt pentru un neiniţiat în ezoterism este foarte greu să priceapă ideea de bază a acestui articol. Dar măcar atât ar fi bine de reţinut şi înţeles: CREDINŢĂ OBSESIVĂ şi DETERMINISM SATANIC. Recomand întâi studierea semnificaţiei termenului „determinism”. 😀

  4. inttunecati

    DETERMINÍSM s. n. Teorie, concepție potrivit căreia fenomenele sunt generate de înlănțuiri de cauze și efecte, prin condiționări și legități, prin interacțiuni necesare și repetitive.

    da tu ce ai inteles din textul asta, asa de curiozitate?
    inttunecati´s last blog post ..Homeless Jewish Woman Describes Her Life

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Aşa pe scurt, fără a intra prea mult în detalii, ideea este că atunci când te preocupi prea mult de conspiraţii şi profeţii apocaliptice şi răspândeşti aceste informaţii, de fapt lucrezi pentru Satan, Illuminati, masoni şi Noua Ordine Mondială, adică ajuţi la împlinirea acestor planuri. Noua Ordine Mondială şi înscăunarea Antihristului, Al Treilea Război Mondial, nu sunt o fatalitate, nu sunt ceva inevitabil şi necesar aşa cum vor propagandiştii şi pseudoevangheliştii să credem.

    Şi mai pe scurt: DACĂ TU ŞI TOT MAI MULŢI OAMENI CREDEŢI CĂ ACESTE LUCRURI SE VOR ÎNTÂMPLA, ATUNCI PROBABILITATEA CA ACESTE LUCRURI SĂ SE ÎMPLINEASCĂ CREŞTE PE MĂSURĂ. 🙂

  6. cineva

    Esti un agent platit..sa iti fie rusine..te dai mare expert in conspiratii si vorbesti de spalati pe creier si ridiculizezi inima conspiratiei..credinta in Hristos si adeverirea apocalipsei.
    Bai baiatule, este atat de vizibil acest lucru si din ceea ce scrii tu despre conspiratii nu poti fi atat de idiot incat sa nu stii despre credinta masonilor, despre 666 de pe codul de bare, sigur ca stii si esti platit sa le bagatelizezi.
    Cand vei sta in fata lui Hristos va fi prea tarziu pentru regrete..
    Ca fapt divers Biblia ne spune clar ca antihristul va domni, nu e ca doar si poate cum vrei tu sa pacalesti populatia, Hristos a spus ca cerul si pamantul vo trece dar cuvintele Lui nu vor trece, deci vorbele tale sunt fix egal cu 0 cand Biblia ne spune neincetat ca antihrist va conduce lumea, Biblia ne mai spune si ca Satana conduce lumea de la inceputuri, el i-a oferit lui Hristos toate imparatiile pamantului cand l-a ispitit in pustie, nu putea sa ofere ceva ce nu are, plus Pavel ne spune neincetat cine e spiritul care conduce lumea.
    Biblia ne mai invata sa : „Si nu fiti faptasi la faptele cele fara roada ale intunericului , ci mai degraba osanditi-le pe fata” Efeseni 5.11
    Iisus ne invata sa fim vigilenti, sa descifram semnele timpului, in nici un caz Biblia nu invata aberatiile postate de tine.
    Stiu ca nu vei publica acest raspuns, doar ti-am scris ca sa nu crezi ca oamenii lui Dumnezeu pot fi atat de usor pacaliti si poate va lumina si in constiinta ta Cuvantul Domnului si te vei pocai pentru faptele tale, niciodata nu e tarziu si cat mai ai inca suflu in tine te poti intoarce la Hristos si El iti va ierta pacatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge