România devine treptat stat poliţienesc

By | 3 aprilie, 2016
Distribuie prietenilor!

Subiectul alunecării treptate a României spre un stat poliţienesc totalitar este un subiect complex care necesită mult timp şi spaţiu pentru o abordare exhaustivă. Începând cu abuzurile DNA şi poliţia politică pe care acesta o practică, interminabilele scandaluri pe marginea interceptărilor, legilor Big Brother, a cartelelor prepay – pe care SRI şi unii politicieni vor să le cumpărăm pe baza datelor de identitate – legea anti-legionară şi legea anti-defăimării şi până la sporirea tot mai mult a prezenţei militare americane pe teritoriul ţării noastre, ar fi multe de spus, dar acum mă voi referi doar la un aspect care a fost mai evident în ultimul timp.

Este vorba de prezenţa tot mai mult în spaţiul public a jandarmilor şi luptătorilor antitero, echipaţi şi dotaţi cu armanent de război.

Dacă vă mai amintiţi, în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut, în multe oraşe din ţară patrulau pe străzi mascaţi înamaţi până în dinţi, sub pretextul pericolului unor atentate teroriste musulmane.

Mai nou se pare că jandarmii şi luptătorii antitero patrulează şi pe la metrou în Bucureşti. Citez de pe Libertatea:

Jandarmi cu arme de asalt au fost surprinși de fotoreporterul Libertatea în cursul zilei de astăzi pe magistrala Berceni-Pipera. Situația, absolut intrigantă pentru călătorii care au asistat uluiți la această prezență ”specială” este explicată de către reprezentanții Jandarmeriei că ar fi una normală, ba mai mult, aceștia susțin că ar trebui să ne obișnuim să-i vedem mascați pe toate rutele subterane.

Sursa: Libertatea

Chiar şi acceptând faptul că este nevoie de o securitate sporită la metrou, de ce sunt jandarmii dotaţi cu arme de asalt semi-automate? Împotriva cui vor ei să folosească aceste arme??? Mă tem că, într-un viitor nu prea îndepărtat, cei vizaţi vot fi chiar cetăţenii obişnuiţi ai României! Poate şi de aceea ni se spune că trebuie să ne obişnuim cu astfel de imagini. 🙁

2 păreri la “România devine treptat stat poliţienesc

  1. Qu

    Update: pe langa otravirea obligatorie care vor sa o faca cu vaccinarea, dispare si partea cu secretul corespondentei.

    Art.302
    ”(5) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
    a) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
    b) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.”

    Deci scopul scuza mjloacele…s-a terminat cu corespondenta privata de orice tip.
    Qu´s last blog post ..SUA – Noua Germanie Nazista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge