Se mănâncă mult rahat tefelist în România pe tema asistaţilor social. Se spune că sunt votanţii PSD şi că ar fi în jur de 6,5 milioane, dar asta e o propaganddă împuţită de pe vremea lui Băsescu.
România, în raport cu nivelul european, are unul din cele mai scăzute grade de asistenţă socială şi ajutoare sociale. Pe lângă România, Germania, Franţa sau Marea Britanie sunt state socialiste.
Iar în ceea ce priveşte numărul de asistaţi social, adică, persoanele apte de muncă, ce beneficiază de venitul minim garantat, acesta este de aproape 250.000 de persoane, nu 6,5 milioane aşa cum spun propagandiştii. În cei 6,5 milioane sunt incluşi şi pensionarii, cei cu dizabilităţi, copiii care primesc alocaţie, şomerii, aceste categorii nefiind asistaţi, ci beneficiari de drepturi.
Venitul minim garantat a fost anul trecut de 142 de lei pentru o persoană singură, 255 de lei pentru o familie formată din două persoane, 357 de lei pentru familiile formate din trei persoane, 442 de lei pentru familia cu patru persoane, 527 de lei pentru familia cu cinci persoane și suma crește cu câte 37 de lei pentru fiecare persoană peste numărul de cinci persoane. Deci mizilic pe lângă alte ţări europene.
In spatele acestei propagande mincinoase se afla tentativele de patroni, disperati ca nu-si mai pot permite slugi si ca nu mai pot fura banii angajatilor. De la 250.000 de persoane pana la 6,5 milioane e o diferenta de la cer la pamant. Tara asta nu a fost distrusa economic de politicieni, ci de tentativele de patroni care au beneficiat de-a lungul timpului de tot felul de facilitati, de scutiri de impozite, reduceri de TVA, etc.
Pingback: Propaganda mincinoasă cu asistaţii social | Lupul Dacic
Diferenta este ca Germania, Franţa sau Marea Britanie isi permit, iar Romania nu isi permite. Romania are nevoie ca banii de la buget sa se duca in investitii. „Asistatii sociali” blamati sunt cei care sunt apti si refuza munca, cautand tot felul de motive si boli…
Dar de ce trebuie să facă doar Statul investiții și nu multinaționalele? Multinaționalele controlează 80% din economie și obțin cele mai mari profituri. Ce investiții ar putea face Statul de pe urma cărora să beneficieze cetățenii?
Se se compare sumele astea cu cele din tari de prin UE. Acolo au de cel putin 10 ori atat si nu se plange nimeni.