Mark Gitenstein face iar propagandă băsistă

By | 11 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein a ţinut un discurs cu ocazia comemorării Holocaustului în România, în care a făcut o serie de aprecieri despre statul de drept, justiţie şi democraţie, cu adresă directă la situaţia din România.

Oamenii mă întreabă de ce insistă atât de mult americanii asupra statului de drept, a independenţei judecătorilor şi procurorilor si de ce luăm atât de ferm atitudine în această privinţă. Facem acest lucru pentru că nu credem că scopul scuză mijloacele şi pentru că susţinem cu tărie că tirania majorităţii trebuie controlată de raţiune şi justiţie.

Sursa: Cotidianul

Nu ar fi nimic nelalocul lui în declaraţiile domnului Gitenstein, dacă nu ar fi folosit sintagma “tirania majorităţii”, o formulare des folosită în discursul băsist, pronunţată de însuşi Traian Băsescu sau de judecători ai Curţii Constituţionale, precum Iulia Motoc.

Tirania majorităţii este o contradicţie în termeni, deoarece prin definiţie tirania presupune dominaţia unei singure persoane, sau cel mult a unui grup restrâns, asupra majorităţii şi nu invers. În plus, impunerea voinţei majorităţii este chiar definiţia democraţiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge