Bunurile spirituale sunt mai prețioase decât cele materiale

By | 25 ianuarie, 2020
Distribuie prietenilor!

În lumea în care trăim la cel mai mare preț sunt bunurile materiale. Toată lumeale caută și toată lumea crede că acumularea de bunuri materiale este rețeta fericirii și a poziției sociale înalte.

Dacă spui cuiva că spiritul este mai important decât materia, invariabil și se va spune că spiritul și filosofia nu îți dau să mănânci, nu te îmbracă, nu construiește spitale etc. De fapt chiar așa este: spiritul îți dă să mănânci, te îmbracă, construiește spitale, școli, case, poduri, automobile și tot ce vedem în jurul nostru.

Orice lucru creat de om (sau de Dumnezeu) este materializarea unei idei. Mai întâi există un model spiritual, care apoi capătă formă materială. De exemplu, să presupunem că aveți o casă și acea casă arde sau este distrusă de un cutremur. Forma materială a dispărut dar, dacă aveți planul casei, o puteți reconstrui oricând, ba chiar o puteți face mai frumoasă ca înainte. Dacă nu aveți planul de construcție al casei, cu toate cărămizile, mortarul, lemnul și oțelul din lume nu veți putea reconstrui casa distrusă. De fapt nu ați avea nici cărămizi și mortar, pentru că și acestea se fabrică după o rețetă.

De aceea se spune că spiritul este nemuritor, pentru că el este modelul ideal, după care toate formele materiale iau ființă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge