Pelerinajul la Sfânta Parascheva interzis anul acesta

By | 7 octombrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Credincioșii din toată țara nu vor mai putea merge anul acesta la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Raed Arafat a explicat într-o conferință de presă cine poate participa la eveniment.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a făcut precizări cu privire la organizarea sărbătorilor religioase. La acestea vor putea participa doar credincioșii din localitatea unde se desfășoară manifestarea religioasă.

Decizia vine în contextul în care pe data de 14 septembrie are loc pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva de la Iași unde an de an merg acolo mii de credincioși.

”Referitor la organizarea sărbătorilor religioase. Acestea sunt permise numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului ci și pe durata transportului, un risc major, în autocare. Dacă se stă într-un mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată într-un autocar pentru ca toți ceilalți care au participat la sărbătoare să se întoarcă infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat și sper că populația va înțelege. Sărbătorile se fac, dar doar cu cei care locuiesc în localitatea unde se desfășoară”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: DCNews

Bineînțeles, riscul există numai în cazul credincioșilor, când vine vorba de alegeri sau de plecat la cules de sparanghel nu e nicio problemă. Parșiv mai e virusul ăsta, vorba lui nea Cercel!

4 păreri la “Pelerinajul la Sfânta Parascheva interzis anul acesta

  1. Stela

    Asta am zis și eu. Valul 2 deja s-a instalat și este risc mare, mai ales pentru cei credincioși. Și oricum, „alegerile” au trecut și s-au văzut cu sacii în căruță. În ritmul ăsta nu știu ce-om face la iarnă, atunci când multă lume strănută, tușeste și e răcită. Iar despre ce-o fi la Sarbătoarea Nașterii Domnului nici nu vreau să mă gândesc.
    Am auzit ceva și despre polițiști care umblă ca civili si care ar amenda cetățenii. Nu știu cât e de adevărat, mă gândesc că vor doar a ne speria, dar nici nu m-ar mira sa fie așa. Eu până acum la biserică, la slujbă, am stat fără mască, am sărutat icoanele și m-am spovedit și împărtășit că înainte. De acum încolo nu știu ce-o mai fi.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    @Stela. Dacă se țin alegerile în decembrie, după alegeri mai mult ca sigur că vor băga din nou stare de urgență. Dacă nu, va fi chiar mai devreme. Chestia cu polițiștii în civil e adevărată. Pe la mine prin cartier deja umblă printre blocuri și mașini de poliție, lucru care nu s- mai întâmplat până acum.

  3. Stela

    Dar polițiștii în civil, sub acoperire, nu au atribuțiuni și operează doar acolo unde au de a face cu infractori, vor să destructureze rețele, etc, având și surse în acest sens? Legal, ei pot fi oriunde și fi oricine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge