Ambasadorul SUA vrea să vindem tot

By | 1 noiembrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Ambasadorul american Adrian Zuckerman a anunțat ieri, la Ceremonia de acordare a Premiilor Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, foaia de parcurs a României pentru perioada următoare: vânzarea a tot ceea ce nu s-a privatizat până acum.

”Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat.

România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă.

Guvernul nu dispune de competențele necesare pentru a crea și conduce eficient și profitabil companiile. Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de patronaj politic, de persoane cu conexiuni politice, nepotism și alte mediocrități. Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică. Este practic imposibil ca firmele private să concureze eficient cu companiile deținute de stat. Pe întreg mapamondul s-a dovedit că piețele libere, economiile private au generat mai multă bunăstare și prosperitate pentru națiunile și popoarele lor, decât orice alt sistem” a conchis Zuckerman.

Sursa: Ortodoxinfo

4 păreri la “Ambasadorul SUA vrea să vindem tot

  1. Realistul

    O vorbă din popor, „nu e prost cine cere, e prost cine dă”. Ăștia vor totul și în urma lor cenușă. Rumânii au ajuns o gloată masochistă care își venerează călăi și torționarii . Vor o țară ca afară, dar uită că înafară ei sunt doar forță de muncă ieftină (sclavi moderni),după ce le vor lua totul prin privatizare (privatizarea fiind cea m-ai eficientă metoda de deposedare a unei națiuni),le vor lua și casele, vor avea grijă ca impozitele pe propietatea aflată în posesia persoanelor fizice să fie suficient de mari încât să nu mai fie rentabil să deți o propietate pe persoană fizică, în schimb ce corporațiile vor fi scutite de impozite. Ne pește neoiobagia.

  2. Stela

    Auzi la el „pe întreg mapamondul s-a dovedit că piețele libere, economiile private au generat mai multă bunăstare și prosperitate pentru națiunile și popoarele lor, decât orice alt sistem.”

    Doamne ferește! De atâta bine și bunăstare dacă nu aș fi avut o casă și un teren moștenite de la părinți și bunici, acum probabil aș fi locuit într-o cameră de cămin ori garsonieră și aș fi plătit rată la bancă toată viața. Și aici ar fi venit cu argumentul că nu aș fi fost destul de capabilă să reușesc și să-mi permit mai mult (că mulți au plecat de la zero și au ajuns în vârf).

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @Stela: Au generat bunăstare și prosperitate pentru marile puteri imperialiste și sărăcie și foamete pentru țările în curs de dezvoltare. Astea sunt politicile neoliberale pe care am fost obligați să le aplicăm din 1990 până azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge