Ambasadorul Statelor Unite, Robert Ford atacat cu roşii şi ouă la Damasc

By | 1 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Susţinători ai preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad au aruncat cu roşii şi ouă în ambasadorul Statelor Unite, Robert Ford în timpul unei întâlniri la Damasc cu un lider al opoziţiei.

Politicianul veteran Hassan Abdul Azim a spus că aproximativ 100 de protestatari au încercat să pătrundă în biroul său la sosirea domnului Ford, apoi l-au inconjurat şi i-au sechestrat pe amândoi acolo.

Oficialii americani au declarat că „mulţimea a fost violentă” şi a deteriorat grav vehicule ale Ambasadei, dar că domnul Ford a scăpat nevătămat.

Anterior, Siria a acuzat Statele Unite de incitare la violenţă împotriva armatei sale.

„Declaraţiile recente din partea oficialilor administraţiei americane indică în mod clar că Statele Unite sunt implicate în încurajarea grupurilor armate la violenţă împotriva Armatei Arabe Siriene”, se menţionează într-o declaraţie a Ministerului de Externe.

Se crede că declaraţia se referea la comentariile facute de Mark Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, care a spus că „nu a fost surprinzător faptul că opoziţia a folosit violenţa împotriva armatei.

Ambasadorul Ford a înfuriat Damascul, în trecut, în special prin vizitarea oraşului central Hama, împreună cu omologul său francez, în iulie. Aceasta a condus la atacarea atât a Ambasadei franceze cât şi celei americane de către susţinătorii regimului Assad.

Presiuni internaţionale

Domnul Abdul Azim, care conduce partidul „Uniunea Socialist Democrată Arabă”, scos în afara legii, a declarat că sosirea ambasadorului american la sediul partidului său a condus la acele demonstraţii.

„Ei au protestat în stradă şi la intrarea în clădire. Au încercat să spargă uşa biroului meu, dar nu au reuşit”, a declarat el pentru agenţia de ştiri AFP.

„De îndată ce ambasadorul a venit, în jurul orei 11:00 (08:00 GMT), am auzit zgomot afară si scandări de sloganuri ostile. Demonstranţii au încercat să atace biroul.”

Departamentul de Stat american a declarat că domnul Ford şi colegii săi au fost agresaţi „în timp ce erau pe cale să desfăşoare activitatea normală a oricărei ambasade”.

„Mulţimea a fost violentă: a încercat, fără succes, să atace personalul diplomatic în timp ce acesta se afla în interiorul vehiculelor aparţinând ambasadei, deteriorând grav mai multe maşini”, a spus domnul Toner într-o declaraţie.

„Ofiţeri de securitate sirieni au ajutat în cele din urmă la asigurarea unui traseu, de la locul de întâlnire al ambasadorului, înapoi la Ambasadă, pentru el şi consilierii săi.”

Siria este sub presiune internaţională pentru a opri folosirea forţei la suprimarea protestelor care au început acum şase luni. ONU estimează că mai mult de 2.700 de persoane au fost ucise în Siria de la începerea represiunii.

Guvernul sirian spune că se află în procesul de introducere de noi reforme şi este în discuţii cu membrii opoziţiei – vina pentru tulburări aparţinând bandelor înarmate.

Lyse Doucet de la BBC, căreia i-a fost acordat cu greu accesul în Siria, spune că
liderii opoziţiei cu care a vorbit în Deraa – unde protestele au început în
luna martie a acestui an – i-au spus că nu au avut niciun dialog cu autorităţile.

Ei au pus, de asemenea, întrebarea, cum pot avea loc negocierile în timp ce trupele guvernamentale ucid oameni în stradă, a mai spus corespondentul BBC.

Consiliul de Securitate ONU are în plan să voteze o rezoluţie înaintată de Europa, care cere „încetarea imediată a tuturor violenţelor” de către stat şi mai mult, ameninţă cu sancţiuni împotriva preşedintelui Assad şi susţinătorilor săi, dacă aceştia nu se conformează.

UE şi SUA au aplicat deja sancţiuni.

Sursa: BBC

În aparenţă aşa stau lucrurile… dar nu ni se spune cine i-a finanţat, cine îi organizează şi cine îi incită pe acei rebeli şi pe reprezentanţii opoziţiei… Nu cumva cei care acum aplică sancţiuni?!

2 păreri la “Ambasadorul Statelor Unite, Robert Ford atacat cu roşii şi ouă la Damasc

  1. Chavalito

    SUA este responsabila pentru toata saracia si necazurile din lumea asta ea este prima fiara din apocalipsa si tot din ea sa nascut si AntiHrist,acesti satanisti nebuni dupa putere si bani vor muri in incercariile lor de a insela lumea cu toate mizeriile pe care ni le baga noua pe gat (industria muzicala alimentara farmaceutica… ). multumesc pentru comentariul de pe blogul meu sper sa ‘trezim’ cat mai multa lume
    Chavalito´s last blog post ..Criza economica folosita ca pretext pentru crearea Statelor Unite ale Europei

  2. Dan Tănăsescu Post author

    America este doar locul unde s-a concentrat acest rău global reprezentat de o structură ocultă supranaţională. Felicitări pentru blog! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge