Semnificaţia culorilor aurei energetice

By | 1 februarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Aura, sau dublul eteric este în esoterism, învelişul energetic care înconjoară fiinţele vii, oameni, animale sau plante. Pentru cei care au darul clarviziunii, aura umană are formă ovoidală şi apare ca un curcubeu de culori ce vibrează şi pulsează în jurul corpului, în funcţie de stările psihice şi de activitatea persoanei respective.

Aura oferă iniţiaţilor informaţii în legătură cu evoluţia spirituală a fiinţei, cu caracterul şi temperamentul său şi cu starea de sănătate la momentul respectiv.

Iată care sunt culorile aurei şi ce semnificaţii au fiecare în parte:

ROŞU

Roşul este culoarea focului şi a forţei vitale primare. Este energia dătătoare de viaţă. Este fierbinte. Poate indica pasiune, o minte şi o voinţă puternice. Este o culoare puternică, nuanţele ei pot indica furie, iubire pasională, ură. Este culoarea care influenţează sistemul circulator, pe cel reproducător şi trezirea capacităţilor şi talentelor latente. Prea mult roşu sau o nuanţă tulbure reflectă stimulare, inflamare sau dezechilibru. Poate reflecta nervozitate, temperament aprins, agresivitate, impulsivitate sau excitare.

PORTOCALIU

Portocaliul este culoarea căldurii, creativităţii şi a emoţiilor. Indică bucurie, curaj şi un caracter sociabil. Este o culoare care poate reflecta deschiderea către dimensiunile subtile ale manifestării. În funcţie de nuanţă, poate indica dezechilibru emoţional, agitaţie, mânie sau ostentaţie. Poate exprima de asemenea îngrijorare şi vanitate.

GALBEN

Galbenul este una dintre culorile care se pot observa cu uşurinţă în aură. Galben pal în jurul conturului părului, indică optimism. Galbenul este culoarea activităţii mentale şi a luminii solare. Arată deschidere către a învăţa, iluminare, înţelepciune şi inteligenţă. Nuanţele pastelate reflectă deseori entuziasmul, forţa ideilor şi dezvoltarea spirituală (în special când este aproape alb). Galbenul indică şi trezirea clarviziunii şi a telepatiei. Nuanţele mai închise sau tulburi pot reflecta gândire şi analiză excesive. Poate reflecta criticism exagerat, dogmatism şi sentimentul de nerecunoştinţă din partea celorlalţi.

VERDE

Verdele este culoarea sensibilităţii şi compasiunii. Reflectă creşterea, simpatia şi calmul. Poate indica o persoană de încredere, deschisă la minte şi pe care te poţi baza. Verdele strălucitor cu nuanţe de albastru în aura cuiva arată puteri tămăduitoare. Este o culoare a bunăstării, forţei şi prieteniei. Nuanţele închise sau tulburi de verde pot reflecta nesiguranţă sau zgârcenie. Verdele tulbure reflectă deseori gelozia şi un caracter posesiv. Mai pot arăta de asemenea îndoială şi neîncredere.

ALBASTRU

După galben, albastrul este cea de-a doua culoare care poate fi văzută cu usurinţă în aură. Este culoarea calmului şi a liniştii. Reflectă devotament, adevăr şi seriozitate. Poate indica înclinaţii către claraudiţie şi telepatie. Nuanţele deschise de albastru reflectă o imaginaţie activă şi o bună intuiţie. Nuanţele închise pot indica sentimentul de singurătate, care la un anumit nivel, reflectă căutarea de Dumnezeu. Albastrul intens indică cinste şi discernământ. Poate indica, de asemenea, o persoană care şi-a găsit sau este aproape de a-şi găsi vocaţia. Nuanţele tulburi de albastru pot reflecta blocarea percepţiilor, melancolie, grabă şi îngrijorare, dominare, teamă, uitare şi hipersensibilitate.

VIOLET

Violetul este culoarea transformărilor, a îmbinării inimii cu mintea, a fizicului cu spiritualul. Reflectă independenţă, intuiţie şi în acelaşi timp o activitate dinamică şi semnificativă a viselor. Arată o persoană în căutare. Nuanţele purpurii indică abilitatea de a acţiona cu judecată şi simţ practic. Nuanţele pale şi clare de violet pot reflecta umilinţă şi spiritualitate. Cele purpurii-roşiatice pot indica o mare pasiune sau putere a voinţei, şi de asemenea, nevoia pentru mai mult efort individual. Nuanţele închise şi tulburi arată nevoia de a se depăşi o anumită situaţie. Pot reflecta, de asemenea, o imaginaţie erotică intensă sau tendinţa de a fi extrem de răbdător, nevoia de simpatie şi sentimentul de a fi neînţeles.

ROZ

Rozul este culoarea compasiunii, iubirii şi purităţii. Poate reflecta bucurie, confort şi un puternic sentiment de camaraderie. Rozul în aură indică o persoană cu caracter liniştit, modest, care iubeşte arta şi frumuseţea. În funcţie de nuanţă, rozul poate reflecta, de asemenea, lipsa de maturitate, în special nuanţele tulburi şi tendinţa către minciună. Mai poate indica timpul unei noi iubiri sau al unei noi viziuni.

AURIU

Auriul este culoarea care reflectă energia spirituală dinamică şi o anumită cosmicizare a persoanei. Reprezintă cele mai înalte energii ale devoţiunii şi reinstaurării armoniei universale. Indică entuziasm puternic şi inspiraţie profundă. Reflectă timpul revitalizării.Nuanţele tulburi arată faptul că persoana respectivă se află încă în plin proces de trezire către aspiraţii mai înalte şi încă nu a ajuns să-şi clarifice influenţa acestora asupra direcţiei propriei existenţe. Cu alte cuvinte, procesul alchimic este în plină desfăşurare: individul lucrează la transformarea vieţii sale în aur.

ALB

Albul este deseori vizibil în aură, ca o umbră diafană, ca un substrat pentru celelalte culori. Albul conţine în el toate culorile, şi când apare cu forţă în aură, aceasta se petrece în corelaţie cu alte culori. Acesta este criteriul după care ne dăm seama dacă este vorba de o percepţie reală sau doar de o slabă percepţie a aurei. Atunci când albul este o culoare de sine stătătoare în aură, reflectă spiritualitate, adevăr şi puritate. Arată faptul că energia persoanei respective se purifică. De multe ori reflectă şi o extraordinară creativitate.

GRI

Este o culoare a iniţierii, a trezirii unor capacităţi înnăscute. Nuanţele de argintiu reflectă o trezire a energiilor feminine, care stau la baza iluminării, intuiţiei şi imaginaţiei creatoare. Nuanţele de gri închis arată dezechilibru fizic, egoism sau necesitatea de a nu lăsa ceva neterminat.

MARO

Este o culoare destul de des întâlnită. Arată uneori lipsă de energie sau dezechilibru. Dar este şi culoarea pământului, care poate indica atunci când apare în jurul picioarelor, o nouă creştere, stabilirea de noi rădăcini şi nevoia de împlinire. Este o culoare care reflectă un caracter laborios şi spirit de organizare. Cafeniu în zona capului indică lipsă de discernământ. În zonele centrilor energetici (chakra) arată faptul că aceştia trebuie purificaţi, energiile fiind blocate.

NEGRU

Negrul este culoarea cea mai discutabilă a spectrului auric. Este o culoare care, atunci când apare în aură, poate reflecta o stare de autoapărare sau faptul că persoana are secrete. Indică, de asemenea, iminenţa unei noi înţelegeri asupra responsabilităţilor şi datoriilor personale. Negrul poate indica dezechilibru şi probleme fizice, dacă apare în jurul corpului fizic. Localizat la marginea exterioară a aurei, negrul indică existenţa unei găuri, care apare la cei dependenţi de droguri, alcool sau tutun şi la persoane care au fost victime ale unor abuzuri în copilarie.

Cu ocazia asta pote vă veţi lămuri şi care e treaba cu celebra „flacără violet”! 🙂

aura

9 păreri la “Semnificaţia culorilor aurei energetice

 1. munteanu doina

  copilul meu imi repeta ca-mi vede conturul ba de-o culoare,ba de alta, ce-o fi?

 2. Dan Tănăsescu Post author

  În primul rând copiii au multă imaginaţie. Apoi poate să aibă probleme de vedere, care produc astfel de fenomene optice. Dar poate fi vorba şi de faptul că, fiind copil, încă nu şi-a pierdut capacitatea de a vedea aura umană. 🙂

 3. M.

  Buna ! Nu stiu in ce masura un om isi poate vedea aura, nici nu m-ar interesa sa incerc asta, pot spune, insa ca eu am vazut de 2 ori noaptea, dupa o buna perioada de timp, in care nu dormeam si ma lasam prinsa cu tot felul de ganduri, emotii,, pot spune cu exactitate ca am deschis ochii, eram perfect constienta, perfect treaza si am vazut in dreapta mea o pata destul de mare, de indigo, un indigo clar, puternic. Intr-o alta noapte, am vazut in exact aceasi directie ( in dreapta mea) acelasi indigo, poate putin-putin mai deschis, dar mai restrans ca voulum. Alte culori nu pot vedea nicicum, dar indigo-ul sunt sigura ca i-l voi mai vedea..

 4. Marieta Nanu

  Am fotografiat o persoana (de mai multe ori) si aceasta avea mereu o sfera de lumina alba in jurul ei. Nu inteleg ce inseamna aceasta, si mai cu seama nu inteleg daca este o lumina interioara sau exterioara. Nu inteleg cum am reusit EU sa vad aceasta in conditiile in care EU nu vad ” LUCRURI”
  Poate ma puteti ajuta.
  Multumesc.

 5. Dan Tănăsescu Post author

  Poate fi vorba de o reflexie sau aberaţie cromatică generată de lentilele obiectivului. De obicei aşa se întâmplă. 🙂

 6. doru stoian

  Stimata doamna Nanu,

  Lumina (naturala) este In_Colora = Trans_Lucida …… pentru ca spre exemplu:

  ceata este alba, albul fiind in consecinta doar o pata ……….. de culoare!

  Asa ca SPECTRUL in care (vezi Doamne) s-ar frange-curba lumina (academica-artificiala) – la fel ca TIMPUL – este doar-numai-exclusiv o dimensiune conventionala-fictiva ….. adica o halucinatie !

  Asa ca, daca chiar vreti ca sa nu aveti o halucinatie atunci cand cautati Divinitatea:

  fiti foarte atenta ca sa nu-l mai con_fundati – a_similati – pe Dumnezeu cu A_Tot_Puternicul Dreaq` !

 7. doru stoian

  Daca lumina ar fi ALBA, atunci n-am mai putea vedea-distinge nimic in jurul nostru ……………………… deoarece ne-ar intra tot „laptele” in ochi !

 8. doru stoian

  Lumina ARTIFICIALA, da, ea „se co_rupe-n SPECTRU”, figuri ……………. pentru ca chiar asa s-a si facut !

  Dar asta nu inseamna in niciun caz, ca „academia francmasonica” are dreptul de a pune semnul egal – a FORTA o IN_DENTITATEA – intre:

  1) LUMINA NATURALA;
  si
  2) LUMINA ARTIFICIALA,

  chiar daca pentru CHIORI apare ca fiind o ide_entitate = unul si acelasi lucru !

 9. doru stoian

  Lumina NATURALA este singura – UNICA – lumina, deoarece, numai ea reuseste sa ne faca ca sa vedem-distingem:

  1) atat (pr)in CEATA, adica prin „lumina” ALBA;

  2) cat si (pr)in INTUNERIC – respectiv Obscur – adica prin „lumina” NEAGRA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge