La ce foloseşte Social Media?

By | 8 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Azi dimineaţă mi-am luat cam două ore să citesc toate postările de pe Twitter. Fac acest lucru în fiecare zi şi până acum nici măcar 1% din conţinutul pe care îl citesc nu mi se pare relevant şi util.

Majoritatea mesajelor sunt RT-uri (retweet-uri), pe care şi le dau între ei „barosanii”, cei cu influenţă în mediul online. Aşa se face că acelaşi link recomandat îl primesc chiar şi de 5-6 ori de la diverse persoane. Pe lângă cei cu greutate sunt şi bloggerii şi twitter-iştii mici care dau mai departe mesajele din slugărnicie şi linguşeală. Apoi mai sunt RT-urile la RT. Adică cineva îi dă altuia RT, iar el îi RT la RT-ul pe care i l-a dat celălalt mai devreme, aşa ca să vadă toată lumea că i-a dat!

Dacă se întâmplă ca mesajele să fie ne-comerciale, ne-piaristice şi dezinteresate, se învârt în jurul unor subiecte anoste şi inutile, care îi obsedează pe user-ii respectivi, sau o serie pe imagini scârboase, scabroase sau şocante.

În lista de Yahoo Messenger am aproape 200 de persoane. Din cele care sunt online la un moment dat, cam 90-95% stau pe „Invizibil”. Dacă dau un mass (mesaj de grup), cu vreo ştire sau vreun articol de pe blog, mai puţin de 2-3% îl citesc şi dau click pe link-ul respectiv.

Am cont pe Hi5 de câţiva ani şi cam de un an şi pe Facebook. Site-uri de socializare, unde îţi faci prieteni, bla, bla , bla… Până acum m-am ales cu o listă imensă de „prieteni”, cu care nu comunic mai deloc (pe unii i-am uitat de tot sau nu mai ştiu cine sunt), dar de la care primesc zeci de mesaje automate cu invitaţii la diverse manifestări, concursuri, evenimente, sau jocuri tâmpite gen „Farmville”, „Mafia Wars” sau „Holdem Poker”.

În concluzie, la ce foloseşte Social Media, sau mai precis, cui foloseşte???

O părere la “La ce foloseşte Social Media?

  1. Pingback: Tweets that mention La ce foloseste Social Media? | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge