Norul de cenuşă de la vulcanul din Islanda va ajunge în Bucureşti în această seară

By | 17 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Norul de cenuşă  degajat în urma urma erupţiei vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, a ajuns şi pe teritoriul României în Transilvania.  Conform ziarului Gândul acest nor, care a perturbat traficul aerian în mare parte din Europa, va ajunge şi la Bucureşti, în jurul orei 19:00.

Guvernul a decis ca întregul spaţiu aerian de pe teritoriul României să fie închis începând de sâmbătă, ora 18:00, până cel puţin duminică, la ora 12:00, precizează Mediafax.

Premierul Boc a constituit încă de ieri un comitet pentru situaţii de urgenţă.

Totuşi se pare că norul de cenuşă nu va afecta prea mult ţara noastră, deoarece este mult dispersat şi se află foarte sus, la peste 6000 de metri altitudine.

VOLCANO ASH FLIGHTS

3 păreri la “Norul de cenuşă de la vulcanul din Islanda va ajunge în Bucureşti în această seară

  1. Pingback: Tweets that mention Norul de cenusa de la vulcanul din Islanda va ajunge in Bucuresti în aceasta seara | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

  2. Victor

    Fereasca Sfantul sa ploua prin acel nor! Picaturile de apa ar aglomera si angaja in cadere catre pamant respectiva cenusa (care de fapt nu este catusi de putin „cenusa”, ci „fulgi” foarte fini de roca magmatica cristalizata, intr-un fel asemanatoare cu o pulbere de sticla), iar – dupa caderea pe sol – dupa uscare aceasta ar continua sa se ridice in aer iar si iar, macinata si ridicata de pasi, de rotile masinilor, etc, pana cand fie ar cadea in apa, fie s-ar ingloba in sol, fie s-ar depune prin filtre si prin plamanii nostri.

  3. Pingback: Norul de cenusa, o noua manipulare? | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge