Cum a scos Emil Boc ţara din criză distrugând economia

By | 22 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Cum s-a prăbuşit economia în doar 3 luni:

  • 2008: 10.123 firme suspendate, 2.983 dizolvate. Total: 13.106 firme dispărute din economie.
  • 2009: 120.509 firme suspendate, 16.239 dizolvate. Total 136.748 firme dispărute din economie. De circa 10 ori mai mult ca în 2008.
  • 2010 (doar trimestrul 1): 20.000 firme suspendate, 2.655 firme dizolvate. Total: 22.655 firme dispărute din economie. În trimestrul 1 din 2009, numărul firmelor suspendate şi dizolvate a fost de numai 5612 (pentru ca lumea a început să facă coadă la Registrul Comerţului abia către sfârşitul anului, când şi-a pierdut speranţa şi au văzut că plătesc degeaba impozitul forfetar). Asta e realitatea, dincolo de declaraţii oficiale.

Concluzie: mai are cineva impresia că prăbuşirea s-a oprit?
În primele 3 luni, au dispărut din economie de 4 ori mai multe firme decât în 2009. Şi de circa 12 ori mai multe decât în 2008! Şi nu e vorba de firme „specializate” în contracte cu statul, ci de firme reale, care produceau bani reali în economie. Nu mâncau din banii publici, şi ofereau locuri de muncă. Dar, ce-i drept, erau firme micuţe şi nu prea contribuiau la buget! Aşa că, după mintea politrucilor, nu meritau să mai existe!

Citiţi articolul complet aici.

Deci cum văd eu lucrurile:

În toamna lui 2008 nu ştiam că suntem în criză, pentru că nu eram. Apoi ni s-a spus că suntem în criză şi dacă nu suntem, să facem tot posibilul să intrăm şi noi în criză, că altfel e nasol.

Prin urmare au început închiderile de firme, cu toptanul, din economia reală, care produce bani reali. Apoi ca soluţie pentru ieşirea din criză am făcut un împrumut la FMI (la sfatul lor părintesc), de aproape 20 de miliarde de euro, care a adâncit şi mai mult criza.

În urma împrumutului, FMI ne-a „sfătuit”, pentru a respecta acordul, exact ce ne-a sfătuit şi cu ani în urmă la acordurile anterioare, când eram „ajutaţi” să ieşim din „tranziţie”. Adică să facem concedieri masive la stat şi să mărim taxele, plus să adăugăm altele noi (se pare că FMI nu ştie să dea alte sfaturi, oricare ar fi situaţia).

Consecinţele acestor acţiuni, menite să salveze poporul român, care ar putea fi? Păi, datorită închiderii unui număr foarte mare de firme private şi a disponibilizărilor forţate din sectorul bugetar, numărul celor fără un loc de muncă a crescut foarte mult şi va creşte în continuare. La aceştia se mai adaugă cei care sunt asistaţi social (pensionari, bolnavi, handicapaţi, copii).  Iar pe capul tuturor s-au pus şi se vor pune taxe tot mai mari, pe care nu vom avea cum să le plătim.

Ce poate ieşi de aici? Orice, numai ieşirea din criză nu! Vă las pe voi să vă gândiţi!

un boc

O părere la “Cum a scos Emil Boc ţara din criză distrugând economia

  1. Pingback: Tweets that mention Cum a scos Emil Boc tara din criza distrugand economia | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge