Criza mondială prevăzută încă din 2006

By | 27 februarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Fragment preluat de pe un forum bursier, din data de 12 martie 2006:

Declanşarea unei crize mondiale majore

În următoarele două săptămâni s-ar putea declanşa una dintre cele mai mari crize politice mondiale de după căderea Cortinei de Fier din 1989, urmată de o criză economico-financiară de amploarea celei din 1929, estimează Laboratorul European de Prognoză Politică, Europa 2020. Probabilitatea estimată ca aceste evenimente să se declanşeze la sfârşitul perioadei menţionate este de peste 80%, iar în cazul declanşării unui conflict cu Iranul, de 100%.

Alerta se bazează pe două decizii luate de cei doi actori principali: Iranul şi SUA. În primul rând Iranul a luat hotărârea de a deschide la Teheran, din 20 martie, prima bursă petrolieră în euro, în timp ce SUA a decis, prin Rezervele Federale să oprească din 23 martie publicarea indicatorului macro-economic M3, indicatorul cel mai fiabil privind cantitatea de dolari circulând pe plan mondial. Aceştia nu sunt decât factorii catalizatori ai tuturor tensiunilor, slăbiciunilor şi dezechilibrelor acumulate de mai mult de un deceniu, perioadă începută cu declinul şi prăbuşirea fostei URSS şi a blocului comunist.

Cercetătorii laboratorului Europa 2020, au identificat 7 crize convergente ce vor fi probabil catalizate de deciziile mai sus amintite:

  1. Criza încrederii în dolar
  2. Criza dezechilibrelor financiare americane
  3. Criza petrolieră
  4. Criza lidership-ului american
  5. Criza lumii arabo-musulmane
  6. Criza guvernării mondiale
  7. Criza guvernării europene

În trecut, metoda originală a Laboratorului Europa 2020, a permis, printre altele, anticiparea în 1988 a căderii Cortinei de Fier, iar în 2003 eşecul referendelor pentru Constituţia Europeană.

Detalii aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge