Din Pantelimonul sălbatic

By | 7 iulie, 2010
Distribuie prietenilor!

Aproape de fiecare dată când traversez pe la o intersecţie semaforizată de pe şoseaua Pantelimon, în zona „Delfinului”, se întâmplă ca un şofer şmecher să treacă în viteză peste trecerea de pietoni chiar la scurt timp după ce semaforul a schimbat culoarea pe verde.

Ultima dată când s-a petrecut acest lucru a fost chiar azi. Imediat ce s-a făcut verde, o maşină neagră, „de fiţe”, a trecut razant pe lângă grupul de pietoni care începuse deja să se deplaseze.

În urmă cu mai mult timp, am păţit şi eu acelaşi lucru. Era verde, am dat să traversez, dar din instinct, m-am retras imediat pe trotuar. Prin dreptul meu a trecut un taxi în viteză. M-am uitat să văd cine este nesimţitul şi am văzut un individ care făcea parte în mod sigur dintr-un grup minoritar celebru la noi. A scos capul pe geam şi mi-a urat din mers un călduros „Să-ţi iau nevasta în pulă!” Nu am ripostat, deoarece aflându-ne într-un spaţiu european multicultural trebuie să respectăm tradiţiile şi obiceiurile tuturor popoarelor, inclusiv luatul nevestelor în pulă.

Exact în acelaşi loc, într-o altă zi, un tânăr s-a aflat într-o situaţie similară. Dar, în cazul lui, a ieşit cu puţin scandal, pentru că a protestat faţă de cei care erau să dea cu maşina peste el. Din bolidul şmecher (un BMW, tot negru) a ieşit un pirpiriu negricios, cu gând să îi administreze câţiva pumni. Numai că tânărul nostru, un român mai atipic, a fost mai rapid şi după ce i-a administrat el câteva scatoalce „agariciului”, era să-l lase şi fără geaca de piele de „mare fiţă” pe care o purta. Imediat, din maşină au coborât încă doi minoritari, mai burtoşi şi cu ceafa mai groasă, care au încercat să-şi ajute tovarăşul aflat în dificultate. Dar nici ei nu au reuşit să-i facă faţă valahului cel viteaz, care a părăsit lupta vizibil enervat, dar victorios.

Am relatat numai trei cazuri de acest tip, de nesimţire crasă la volan, în această intersecţie bucureşteană. Dar sunt sigur că ele sunt mult mai dese, aşa că fiţi cu mare băgare de seamă dacă sunteţi pietoni şi vreţi să travesaţi prin acest loc din Pantelimonistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge