Să stai la bloc a devenit un coşmar

By | 2 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Nu vorbesc acum doar de nesfârşitele tropăieli, bocăneli, sunete de bormaşini cu percuţie, flexuri, alarme de maşini, părinţi demenţi care urlă mai tare decât copiii la locul de joacă şi îi antrenează să facă gălăgie etc. Pe lângă toate astea în ultimul timp am avut o serie de neplăceri care mi-au cauzat mult stres şi pierderi financiare.

Ultima chestie stresantă e că ţiganul care stă deasupra mea şi-a luat nişte boxe cât uşa de la debara, de ‘jde mii de waţi şi pe lângă nelipsitele manele, hip-hop-uri şi toate sunetele de pe calculator, de la jocuri, messenger şi alte chestii pe care le aud zilnic, acum şi-a pus şi microfon cu reverb şi urlă ca un cretin încercând să-l imite pe Florin Salam, în timp ce bate darabana în masă.

Alt necaz. De câteva zile iar îmi pică apă în baie de la apometre. Am această problemă cam de un an şi toţi instalatorii care au venit până acum, au luat o grămadă de bani, au cârpăcit ceva acolo şi au spus că mereu o să am probleme cu “ceasurile”, pentru că ăia care le-au montat au pus nişte racorduri din “fier prost”, care se strică în timp. Momentan am oprit apa caldă, pentru că riscam, în timp, să mă plimb cu caiacul prin baie. 😆

O altă problemă, care persistă de câteva luni este aceea că, din când în când, mi se opreşte calculatorul din senin şi nu mai poate fi repornit decât după câteva minute. În anumite perioade, în fiecare dimineaţă trebuie să fac un ritual stupid, în care pornesc de vreo 3 – 4 ori PC-ul până reuşesc să-l fac să meargă. Iniţial am crezut că de vină e HDD-ul, dar acum cred că e din cauza fluctuaţiilor mari de tensiune din reţea, care desclanşează mecanismul de auto-protecţie al calculatorului.

În afară de toate astea, încerc în zadar să găsesc un moment de linişte şi relaxare. Dacă înainte preferam să scriu, sau să lucrez la ceva noaptea, pentru că era linişte şi pace, acum acest lucru a cam dispărut. Bocănelile, tropăielile, alergatul pe scări, zgomotul de maşini, alarme, nesimţiţii care urlă pe stradă, câinii care latră, muzica dată tare, bâzâitul instalaţiilor de aer condiţionat, toate acestea nu încetează nici la cele mai târzii ore din noapte şi de multe ori îmi sperie şi câinele care începe să latre, sporind şi mai mult gălăgia generală.

Aşadar, statul la bloc şi în general locuitul în Bucureşti au devenit un adevărat coşmar! Vreau la ţaaarăăăăă!!!

3 păreri la “Să stai la bloc a devenit un coşmar

  1. iulian

    Sfaturi: fa rost de numarul sectoristului sau de nr. politiei locale si cheama-i noaptea atunci cand e zgomot
    2. la calculator poate fi suspecta sursa. incearca sa-l pornesti cu alta sursa / verifica sursa sa nu fie subdimensionata d.p.d.v al puterii reale – aceasta scazand in timpul vietii sursei datorita socurilor sesizate sau nesesizate de pe reteaua de alimentare. Dispun de o sursa 450W daca vrei sa te ajut sa-ti verifici sistemul.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    1. Băiatul a primit şi o amendă, dar a zis că face ce vrea în casa lui, aşa că nicio şansă. 🙁
    2. Deocamdată nu mai vreau să intru în calculator, am alte probleme pe care vreau să le rezolv întâi. Mersi oricum! 🙂

  3. Mizantropescu

    Ha! Dupa ce’am fost campion la chemat politia, fara sa pot rezolva ceva, dupa ce l’am prins pe unul de grumaz de i’au iesit ochii, toate pt muzica data la maxim de dimineata pana seara, m’am mutat la tara.
    Insa: civilizatia m’a ajuns si acolo. Si cu toate ca n’am decat un vecin langa mine, cei aflati la un km distanta mi’au dovedit ca au scule de putere, care noaptea se aud la fel de bine ca la oras. 🙂
    There’s nowhere to hide ! Civilizatia tot te gaseste !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge