Noi clădiri de birouri, vizavi de Banca Naţională

By | 8 iulie, 2010
Distribuie prietenilor!

Mugur Isărescu a declarat, conform Mediafax, că „tot frontul de clădiri de vizavi de Banca Naţională, începând de la intersecţia străzilor Doamnei cu Academiei şi până la sediul Bibliotecii Naţionale va fi demolat şi vor fi construite imobile de birouri şi o parcare subterană cu 200 de locuri”.

Pentru mine acest grup de clădiri, de altfel destul de vechi şi cu tradiţie în urbanistica bucureşteană, are o mare valoare sentimentală. Aici mă duceam la cinema „Doina”, în copilărie, fiind locul unde am văzut pentru prima oară, color, multe din desenele animate pe care le îndrăgeam atât de mult. Tot aici a fost şi magazinul de confecţii pentru copii „Cei trei ursuleţi”, de unde mama îmi mai cumpăra câte ceva.

Pe partea cealaltă, spre Universitate, erau cele 3 magazine celebre, de unde în anii de liceu îmi cumpăram adesea diverse componente electronice marca „I.P.R.S. Băneasa” sau „Radio Progres”, pe care le foloseam la construirea aparatelor pe care le meşteream în timpul liber.

Nu ştiu dacă are vreo justificare demolarea acestor clădiri cu tradiţie şi nu ştiu nici pentru cine şi cu aprobarea cui se fac. Oare nu are unde să parcheze Isărescu cele 50 de automobile de teren pe care vrea să le achiziţioneze din profitul de anul trecut realizat de BNR?

visa-a-vis de bnr

Daţi click pe imagine pentru mărire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge