Secretul Suprem al Vieţii

By | 2 august, 2010
Distribuie prietenilor!

Secretul unei vieţi împlinite şi al succesului în tot ceea ce faci poate fi rezumat prin patru verbe:

A FI -> A VREA -> A ACŢIONA -> A AVEA

Acesta este marele secret al vieţii şi al împlinirii personale. Ordinea nu este întâmplătoare ci reprezintă importanţa celor patru concepte. Cel mai important este „A FI”, care reprezintă punctul de plecare şi cauza primordială a tuturor celorlalte. „A AVEA” este efectul şi este cel mai puţin important în acest lanţ.

Oamenii, în general, se cramponează de un singur element din cele patru, considerând că acesta este definitoriu, dar greşesc, pentru că singurul care este important şi fundamental, aşa cum am spus, este „A FI”. Astfel, vom întâlni patru categorii de persoane:

Sclavul consumator. Acesta este tipul cel mai răspândit şi cel mai numeros. Sunt acei indivizi care cred că ceea ce îi defineşte este verbul „A AVEA”. În consecinţă ei cred că, dacă cumpără fără măsură tot felul de lucruri materiale, de la îmbrăcăminte „de firmă”, maşini luxoase, case, sau merg regulat în tot felul de excursii în locuri exotice, pentru a se lăuda apoi cunoscuţilor, acest lucru le conferă o anume valoare şi superioaritate faţă de cei care nu fac şi nu îşi permit aceste lucruri. Marea problemă a acestor oameni este că nu ştiu cine SUNT, nu ştiu ce VOR de la viaţă şi nu ştiu nici cum să ACŢIONEZE, aşa că îşi oferă doar iluzia tuturor acestor lucruri, ducând o viaţă pe care de fapt nu şi-o pot permite. Şi pentru că nu şi-o pot permite apelează la credite bancare şi alte forme de împrumut, cre îi transformă din ce în ce mai mult în sclavi ai banului.

Sclavul corporatist sau „profesionistul”. Acesta crede că ceea ce te defineşte ca om este verbul  „A ACŢIONA „. Aşa că toată viaţa şi-o dedică muncii şi activităţilor. Face facultăţi, masterate, doctorate, cursuri de specializare, aleargă cu CV-ul pe la diverse multinaţionale, vânând posturi cât mai bine plătite şi cu multe responsabilităţi. Chiar dacă obţine anumite lucruri, acest lucru este făcut cu mare efort şi cu un beneficiu mai mult în slujba celui pentru care munceşte. Asta pentru că, neştiind cine ESTE, îşi va pune voinţa şi priceperea în slujba altuia.

Politicianul, patronul, bancherul. Acesta este omul „puterii”, verbul care consideră că îl defineşte fiind „A VREA”. Acest tip de individ doreşte să domine în societate, să schimbe lumea, dar pentru că nu a aflat nici el cine ESTE, chiar dacă voinţa este principala sa preocupare, acţiunile sale sunt malefice şi îndreptate împotriva binelui general.

Înţeleptul sau Maestrul. Acesta este tipul uman cel mai rar întâlnit pe întreaga planetă. Datorită faptului că preocuparea sa constantă este meditaţia asupra cine ESTE şi şi-a găsit „centrul”, sinele primordial, el va şti şi cum să-şi canalizeze voinţa, va şti şi cum să acţioneze şi când să acţioneze şi va obţine tot ceea îşi doreşte. Astfel se va bucura în viaţă de pace, libertate şi triumf asupra destinului său.

O părere la “Secretul Suprem al Vieţii

  1. Pingback: Secretul Suprem al Vieţii - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge