Scurt pentru o cauză, sau paradoxul spiritului de turmă

By | 17 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Scurt pentru o cauză…

Ideea pusă în practică de nişte fătuci, aceea de a se tunde zero, pentru ca un anume domn G să le ofere 2000 de euro, bani care apoi să fie donaţi în scop caritabil, pare, în viziunea respectivelor, o dovadă de originalitate, de curaj şi de nonconformism. În realitate nu este decât o manifestare tipică a spiritului de turmă sau „monkey see, monkey do” (maimuţa vede, maimuţa face), cum ar spune americanii.

Acum hai să fim seriosi! Dovadă de curaj ar fi să îţi donezi un rinichi, să îţi tai o ureche sau să faci o operaţie fără anestezie. Dar ce mare curaj îţi trebuie pentru a te tunde? Şi ce femeie puternică este aceea care preia o iniţiativă din spirit de imitaţie şi fără niciun pic de reflecţie prealabilă?

Dacă s-ar fi gândit puţin la cum sună sloganul acestei aşa-zise campanii, „scurt pentru o cauză”, adeptele ei s-ar fi simţit cel puţin jenate de acestă formulare. Pentru că orice băiat/bărbat, care a fost în viaţa lui la curve ştie că în limbajul prostituatelor “scurt” înseamnă acea partidă de sex (de obicei sex oral), care se desfăşoară în grabă şi în locuri improvizate şi care este mai ieftină decât serviciile normale de o oră sau de o noapte întreagă, pe care „profesionistele” le oferă.

2000 de euro pentru un scurt?! Cam mult!…

4 păreri la “Scurt pentru o cauză, sau paradoxul spiritului de turmă

  1. Pingback: Scurt pentru o cauză, sau paradoxul spiritului de turmă - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Scurt doar pentru o cauză? | Dan Tănăsescu

  3. ics

    dane, esti praf!
    te-ai sesizat cumva cu „scurtu” de ti-ai afectat juma de dimineata ca sa scrii mizeria asta?
    saaau doar ofticos ca nu esti in stare sa fii si tu berbec cu turma ta?
    oricum ar fi, nu ai inteles nimic din actiunea asta. nimic. probabil pt ca atat valorezi …

  4. Dan Lee Post author

    A durat 20 de minute să scriu acest articol şi nu am simţit niciun pic de „oftică”. Am doar compasiune pentru aceste fiinţe care s-au tuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge