Scurt doar pentru o cauză?

By | 18 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Deşi subiectul „scurt pentru o cauză” a început deja să alunece uşor spre banal, am făcut totuşi o descoperite care mi se pare interesantă.

Am găsit pe blogul Oanei Brătilă, una din cele care s-au tuns de curând, următorul pasaj:

Am terminat Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA, o facultate care contrar celor crezute nu este pentru piţipoance şi Columbence. Am fost apoi acceptată la un master în UK. Mai exact: Interactive Media MA în cadrul London College of Communication, University of the Arts. Rob, cel cu care am dat interviul prin telefon, mi-a spus că o să fiu fericită când o să primesc scrisoarea oficială de la ei cu răspunsul la aplicaţia mea. De fapt am plâns trei zile – că m-au acceptat şi nu am avut suficienţi bani să plec. Aşa că m-au amânat pentru toamna anului 2010 şi eu m-am hotărât să mă apuc de prostituţie ca să fiu sigură că nu ratez şansa şi de data aceasta. Dacă vrei să mă „sponsorizezi” trimite-mi un mail şi discutăm.

Nu ştiu dacă fata chiar se prostituează sau este vorba doar de o metaforă, dar ceea ce reiese de aici este faptul că este într-o mare „foame de bani”, chiar acum, în această toamnă, pentru un master în UK. Deci cum se explică faptul că o persoană care nu are bani pentru a-şi rezolva propriile probleme, este dispusă să facă un astfel de “sacrificiu” pentru a dona 2000 de euro în scop umanitar?

Dacă stăm să ne gândim şi în cazul Roxanei Radu, iniţiatoarea acestei nebunii, este probabil să fi fost cam “cheală” de bani, când a acceptat să se tundă, datorită plecării de la Ideal Mariaj.

Aceste constatări mă duc cu gândul la o ipoteză: dacă domnul G mai oferă, pe lângă suma oficială şi o recompensă pentru cele care decid să se tundă în scop caritabil??? Aşa s-ar putea explica şi faptul că atâtea “dame influente” se înghesuie ca oile la tuns! Că doar ce le mai trebuie, că au notorietate, succes, carieră, nu-i aşa?

2 păreri la “Scurt doar pentru o cauză?

  1. Oana Bratila

    Fata nu se prostitueaza, recompense suplimentare nu sunt, doar ca tot pe blogul meu, daca te-ar interesa cu adevarat subiectul, ai gasi un articol in care scriu despre cum e bine sa-i ajuti pe ceilalti atunci cand nu te poti ajuta pe tine. 😉 Da, normal, atunci cand de fel esti altruist, te face si pe tine sa te simti bine cand ajuti. Nu inteleg oricum legatura. Daca aveam bani crezi ca as fi fost mai motivata sa o fac? De ce?

    Sansa pentru UK s-a dus oricum, plata studiilor nu se face in ziua in care incep cursurile. 😉 Am intrat intre timp la un master in Romania si momentan mi-e bine. Iar textul citat de tine este sarcastic si atat. 🙂
    .-= Oana Bratila´s last blog ..Scurt pe 2- pentru o cauză =-.

  2. Dan Lee Post author

    OK, mulţumesc pentru precizări. Relativ la partea a doua, există o lege universală care spune că nu îi poţi iubi pe ceilalţi, dacă nu te iubeşti întâi pe tine, nu poţi oferi, dacă nu ai ce oferi, nu poţi fi înţelegător cu ceilalţi, dacă nu eşti înţelegător cu tine însuţi şi aşa mai departe. Deci, pentru a-i putea ajuta pe ceilalţi trebuie să fii mai întâi în stare să te ajuţi pe tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge