Dacă statul nu este responsabil pentru mine, de ce să mai plătesc impozite?

By | 10 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Aflat la Covasna, unde a participat la cel de-al treilea congres al Mişcării Creştin – Democrate Maghiare din cadrul UDMR, Traian Băsescu a declarat:

Acesta este comunismul exprimat în fiecare dimineaţă în mijloacele mass-media, că statul este responsabil, se încearcă acreditarea ideii că statul, guvernul este responsabil pentru fiecare cetăţean, ceea ce nu este adevărat, românii trebuie să înţeleagă că fiecare este responsabil pentru el, statul nu mai are resursele comunismului.

Sursa: Gândul

Numai că, cu câteva luni în urmă, tot Băsescu spunea că „nu crede că există venit în România care nu trebuie impozitat”.

Acum, gândind logic, dacă statul nu este responsabil pentru toţi cetăţenii, nu ar fi normal să plătească impozite numai cei pentru care statul este responsabil?! Iar cei pentru care statul nu este responsabil (că nu suntem în comunism) să nu mai plătească nimic la stat şi cu banii astfel economisiţi să-şi poarte singuri de grijă?

Vasăzică, trebuie impozitat orice venit, dar când vine vorba de reponsabilităţi statul nu mai are resurse… Păi ce înseamnă asta domnu’ Băsescu, suntem preşedinte, sau nu mai suntem???

PS: Cred că aţi remarcat şi pleonasmul din citat, demn de un reprezentat al aleşilor neamului: „mijloacele mass-media”. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge