Mircea Badea şi suprapopularea planetei

By | 10 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

M-am enervat puţin când m-am uitat aseară la emisiunea “În gura presei” şi l-am văzut pe Mircea Badea vorbind despre teoria conspiraţiei şi despre suprapopularea planetei care ar fi, în opinia lui, un adevăr de necontestat.

Vedeta de la Antena1 a avut dreptate doar atunci când a vorbit despre întrunirea la Bucureşti a Comisiei Trilaterale, unde cei aflaţi la conducerea ţării, în frunte cu Traian Băsescu au primit nişte “indicaţii preţioase” şi despre faptul că ar exista un plan secret de reducere a populaţiei globului. O legătură cu reducerea populaţei ar putea avea şi măsurile luate de guvern pentru tăierea din alocaţia pentru “mămicuţe şi bebeluşi” şi înjumătăţirea concediului maternal. Dar în ceea ce priveşte ideea că paneta ar fi suprapopulată, acest lucru este o imensă minciună gogonată şi doar o propagandă la nivel global instrumentată şi dirijată, mai nou, de câteva decenii încoace.

Ideea de suprapopulare a apărut pentru prima dată la sfârşitul secolului 18 şi aparţine lui Thomas Robert Malthus. Acest tâmpit susţinea că, datorită faptului că oamenii se înmulţesc în progresie geometrică (exponenţială), iar ritmul de producţie al hranei este în progresie aritmetică (liniară), oamenirea va rămâne fără hrană în anul 1890. Drept soluţie Malthus propunea uciderea celor mulţi şi săraci consideraţi de el useless eaters (consumatori inutili de hrană).

Bineînţeles că nu s-a întâmplat nimic în 1890 din ce prezisese acest individ. Dar ideea a fost reluată în anii 1967 – 1968 de Paul Ralph Ehrlich, biolog la Universitatea Stanford, care anticipa că până la sfârşitul anilor ’70, o cincime din populaţia globului va fi decimată din cauza lipsei acute de hrană, pe fondul unei explozii demografice necontrolate. Nici acest lucru nu s-a întâmplat, cea mai bună dovadă fiind faptul că ne aflăm în anul 2010 şi populaţia a crescut în continuare (aşa zic unii) şi foametea nu este chiar aşa de mare încât să ne mâncăm unii pe alţii.

Adevărul este că planeta nu este suprapopulată! Un calcul simplu arată că, dacă toate familiie de pe planetă ar fi strânse laolaltă şi i s-ar da fiecăreia o casă şi puţin teren în jurul ei, toate ar ocupa o zonă de mărimea Texas-ului!

Atunci de unde ideea că planeta nu poate să ne hrănească pe toţi?! Nu-i adevărat, planeta poate să ne hrănească pe toţi, chiar şi dacă am fi de zece ori mai mulţi decât suntem acum! Dar problema este alta. În prezent 80% din resursele pământului sunt deţinute şi controlate de doar 20% din populaţie (principiul lui Pareto), aceştia reprezentând în fapt o minoritate privilegiată din ţările puternic dezvoltate. Această mână de indivizi din ce în ce mai lacomi, se tem că dacă populaţia va creşte în continuare, bucata uriaşă din tortul numit Terra, ce le revine, se va micşora. În acest scop ţările din aşa-numita lume a III-a sunt ţinute permanent şi în mod deliberat într-o stare avansată de înapoiere, sărăcie şi haos, prin diverse legi internaţionale, războaie civile/militare şi împrumuturi înrobitoare la instituţiile financiare internaţionale (FMI).

În vreme ce în ţările sărace copiii mor zilnic de foame, în Statele Unite şi UE fermierii primesc subvenţii ca să nu cultive anumite terenuri sau ca să nu ofere pe piaţă anumite produse. Ca să nu mai vorbim de criza din anii ’30, când, datorită supraproducţiei, laptele era aruncat la canal în loc să fie oferit gratis celor înfometaţi. Este deci vorba de o distribuţie absolut inechitabilă a bogăţiei şi resurselor planetei, întreţinută de o mână de oameni foarte lacomi şi foarte bogaţi, care exploatează şi secătuiesc aceste resurse într-un ritm accelerat.

În concluzie i-aş recomanda lui Mircea Badea să citească aceste lucruri şi să se informeze pentru că în calitatea sa de vedetă tv este formator de opinie şi mulţi “ciumpalaci” care îl urmăresc îşi vor însuşi fără să mai gândească, această idee total greşită, că planeta ar fi suprapopulată şi nu ne poate hrăni pe toţi.

Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul! Am zis!

11 păreri la “Mircea Badea şi suprapopularea planetei

  1. Meneopol

    Tu vorbeşti de lucruri prea simple pentru muritorii de rînd. Îţi dai seama că nici un papagal nu va crede nici o iotă din ceea ce vorbeşti tu aici. Poţi să vii cu mii de argumente. Deocamdată faci parte din categoria celor pentru care teoria conspiraţiei este un fel de dumnezeu şi gata!, eşti condamnat, arătat cu degetul, hulit şi luat la mişto.

    Numai un cretinoid poate crede că sîntem prea mulţi. În condiţiile în care chiar cretinoidul cîştigă cu mult mai mult decît ar avea nevoie să trăiască eu zic că lucrurile sînt clare. Dar atîta timp cît noi ne facem siesta în faţa televizorului la ştiri şi la emisiuni despre care aminteai, sînt slabe speranţe să ne dăm seama de cîteva amănunte.

    Cînd te gîndeşti că „civilizaţia” a început cu apa de la canal (că de-asta au venit ţăranii la oraş, pentru apă caldă la robinet) ca mai apoi să observăm că dacă ne taie cineva apa sîntem chiar morţi, pierduţi, debusolaţi.

    Lucrurile sînt simple, trebuie doar să le vedem, să le acceptăm aşa cum sînt şi să înţelegem că decizia este a noastră: dacă nu mai vrem să trăim aşa atunci să nu mai trăim aşa!
    .-= Meneopol´s last blog ..Tristeţea Wikileaks =-.

  2. Dan Lee Post author

    Pe mine m-a intrigat în special faptul că spune asta Mircea Badea, care oricum, are o inteligenţă şi capacitate de a înţelege lumea peste medie.

  3. Jan

    Adevarul este ca si pe mine m-a enervat declaratia asta venita din partea domnului Mircea. Totusi eu nu cred ca el este deacord cu ea. El doar a explicat cum suna aceasta teorie. A inceput asa: ” Sa va zic teoria conspiratiei…” . El a prezentat teoria, nu a spus ca el crede in ea si nici n-a rugat pe nimeni sa o accepte. Dupa parerea mea, cred ca la TV nu prea poti sa spui tot ce vrei, indiferent de postul la care lucrezi.

    http://ramairoman.blogspot.com/2010/12/planeta-nu-este-suprapopulata-pot-trai.html

  4. Dan Lee Post author

    Când a vorbit de teoria conspiraţiei s-a referit la măsura de reducere a indemnizaţiei pentru mămici şi bebeluşi. Despre suprapopulare a spus că este un adevăr evident. Cred totuşi că Mircea Badea are nişte oameni care îl manipulează.

  5. Daniel

    romania are o populatie prea mica in comparatie cu suprafata pe care o are. olanda cu o suprafata cat 3 judete ale romaniei hraneste o tara intreaga si exporta legume in romania, spre exemplu.
    populatia romaniei scade in fiecare an nu prin emigratie ci de la sine pentru ca natalitatea<rata deceselor.
    suntem o tara de trantori, ciorditori si fricosi.
    trantorii prefera sa moara de foame si sa traiasca din ajutoare sociale, alocatii etc. desi au hectare de teren, asteapta sa vina cineva sa il cumpere pe milioane de euro si sa-i faca milionari peste noapte. ciorditorii care o ard pe sistemul daca ala are de ce sa n-am si eu de la el. si fricosii care zic de ce sa muncesc si sa am ca vin ciorditorii peste mine si n-o sa mai am.
    astia suntem, ce tot ne mintim ca lumea are ceva cu noi, ca mancarea e scumpa, ca ne-o otraveste x, ca sa murim mai devreme. cine ne impiedica sa ne cultivam singuri mancarea?
    mai am o fraza si am terminat. am vazut un desptept la emisiunea ferma, in inginer agronom care se chinuia sa ne explice de ce se pot face bani si productii record doar cultivand rosii in bureti imbibati cu chimicale la fel ca turcii, spaniolii si mai stiu eu care. o sa-mi permit sa-l luminez eu, tot inginer dar nu agronom… pentru ca aia au pietre nu pamant, noi avem pamant si-l tinem plin cu buruieni si cu anunturi "vand teren".

  6. Dan Tănăsescu Post author

    NU SUNTEM o ţară de trântori, ciorditori şi fricoşi! Am fost îndoctrinaţi prin propagandă să credem asta de cei care ne fură azi bogăţiile şi ne transformă în sclavii lor! România este pe locul doi în Europa la suprafaţa arabilă (4 milioane ha), după Franţa şi are un pământ foarte bun, dar prin Tratatul de Aderare la UE ni se limitează dreptul de a face agricultură, pentru a proteja piaţa altor state.

  7. Jan

    Total deacord cu domnul Tanasescu. Am ajuns un popor degradat din cauza unora mai HOTI si mai CRIMINALI decat suntem noi. Sa nu uitam ca in perioada de inceput a comunismului au fost ucisi in inchisori peste 60.000 de romani intelectuali care s-au opus planului malefic al sionist-comunistilor.Crime puse mai apoi in carca lui Ceausescu. Totul face parte dintr-un plan diabolic in care deviza este ”Tot ce e bun trebuie sa dispara!” . Doar ca nu mor caii cand vor cainii. Toate tin pana intr-o zi.

  8. Pingback: Mircea Badea despre iradierea alimentelor | Dan Tănăsescu

  9. Pingback: Criza alimentara si risipa - romanii arunca la gunoi 20% din mancarea pe care o cumpara | Dan Tănăsescu

  10. dan

    Acest mircea badea este un ins fara caracter, fara demnitate. Aud des ca m.b. are o inteligenta peste medie. Sa nu se omita faptul ca a beneficiat de o instruire solida din partea parintilor, intelectuali. Atitudinea si lipsa lui de caracter imi spun clar ca fara acei parinti m.b. ar fi fost, cel mult, un personaj interlop descurcaret.

  11. dan

    Pot sa-i spun lui <<<<<>>> ca a pus punctul pe -i- Pot să mai adaug că „Evreii au făcut dintr-un deşert, cum e zona Israelului, un rai iar românii au făcut dintr-un rai cum este România, un deşert (şi d.p.d.v spiritual şi moral).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge