Mircea Badea bate câmpii în stil manelist

By | 1 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Mă uit aproape în fiecare seară la emisiunea lui Mircea Badea, dar mai mult ca să mă distrez. Talentul de bază al lui Mircică este umorul, dar în rest, când vine vorba să prezinte opinii inteligente şi să informeze publicul, o dă mai mereu în bară. Principalul său defect este acela că se crede mult prea inteligent şi atotştiutor. De aceea nu depune nici cel mai mic efort pentru a se informa atunci când îşi argumentează teoriile aberante.

Prima gogomănie pe care a făcut-o aseară şpagatistul la „În gura presei” a fost s-o „mărite” pe Ramona Gabor, sora Monicăi Columbeanu, cu miliardarul Iri. Deşi în articolul citat scria clar că se numeşte Ramona Gabor, Mircea Badea a numit-o de mai multe ori Ramona Columbeanu, punând accent pe faptul că s-a săturat să audă mereu în presă acest nume.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc ci despre tema preferată a antenistului frezat, teoria conspiraţiei. Din când în când acesta ţine să-şi etaleze obsesia sa legată de suprapopularea planetei, deşi am încercat să îi explic, într-un comentariu pe blogul său, că lucrurile nu stau aşa. Bineînţeles că nu mi-a aprobat comentariul, pentru că el este atotştiutor şi are întotdeauna dreptate!

De data asta a fost vorba de alimentele iradiate din hypermarket-uri. După ce şi-a ţinut predica cu suprapopularea şi cu faptul că el nu crede în mâncatul sănătos, a mai scos o „dudă”. Cică datorită faptului că suntem prea mulţi pe planetă, trebuie găsite soluţii pentru ca hrana să ajungă la toată lumea. Vasăzică d-aia bagă corporaţiile din industria alimentară toate porcăriile în alimente, le iradiază şi le sărăcesc de nutrienţi, pentru că suntem prea mulţi şi hrana nu ajunge pentru toată lumea!

Să revenim cu picioarele pe pământ! În primul rând nu există niciun motiv pentru care românii să nu mănânce alimente naturale, în afară de acela al interesului marilor companii străine de a vinde la noi produse slabe calitativ la preţuri mari şi al hypermarket-urilor de a face bani cât mai mulţi pe care să-i ducă în ţara de origine. România este în prezent subpopulată, iar tendinţa este în creştere. Pe de altă parte, avem 4 milioane de hectare de teren arabil care ar putea hrăni întreaga Europă numai cu produse „bio” şi „eco”.

Toată povestea asta cu suprapopularea planetei nu este decât propaganda celor foarte bogaţi pentru a-i prosti pe cei mulţi şi săraci. Chipurile, motivul pentru care foarte mulţi locuitori ai pământului ar trăi în sărăcie s-ar datora faptului că suntem prea mulţi, nu că o mână de hrăpăreţi au acaparat toate bogăţiile din lume şi le vând omenirii foarte scump şi cu linguriţa.

Dar Mircea Badea nu are cum să priceapă aceste lucruri pentru că el abordează lucrurile în stil manelistic, aşa cum îi place chiar lui să spună. El tratează problema după ureche şi preia doar „returnela”, pe care o reproduce apoi mecanic fraierilor care îi mănâncă din palmă şi îl cred un geniu.

6 păreri la “Mircea Badea bate câmpii în stil manelist

  1. Meneopol

    Omule, cu Mircică nu poţi să discuţi serios! Ţi s-ar părea că face ceva serios acolo unde prestează, la mogul? Superficialitatea cu care tratează subiectele serioase ne dovedeşte că este un fan al articolelor despre Monica, Ramona, Iri şi tot neamul lor. Eu cred totuşi că este un băiat inteligent şi că emisiunea tratează subiectele în aşa fel încît mulţimea să se aprindă. Din acest motiv am renunţat să mai ard televizorul degeaba şi caut lucruri mai mişto de făcut adică somn, citit, meditat, muzică, blog… de-astea omeneşti în care vedetele nu au loc.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Eu nu am pretenţii de la Mircică. Ceea ce mă deranjează e că mulţi fraieri chiar cred ce spune el şi îşi formează opinii greşite.

  3. Laocoon

    In Romania, suprapopularea poate nu e o problema, dar in alte parti ale lumii chiar e! Nu inteleg de ce esti asa pornit impotriva lui Badea. Mai face uneori afirmatii retorice exagerate, dar per ansamblu are dreptate in ceea ce spune.

  4. Dan

    Gibonul Mircea Badea. Cine il priveste mai atent cum sta seara de seara cu mainile proptite CONTINUU in masa din fata ”camerei”– intelege. De obicei vedem la altii ceeace cunoastem cel mai bine la noi.Si Mircea Badea ”cunoaste” bine la oameni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge