Proiecţia astrală

By | 19 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Proiecţia astrală, sau călătoria astrală este fenomenul paranormal prin care dublul energetic al unei persoane se desprinde de corpul fizic şi călătoreşte, uneori la mari distanţe, faţă de acesta. Mai este cunoscut şi sub numele de decorporalizare sau experienţă extracorporală (Out of Body Experience sau OBE).

Clarvăzătorii susţin că învelişul astral al subiectului rămâne legat de corpul fizic printr-un cordon energetic subţire, de culoare argintie, la nivelul plexului solar sau, conform altor viziuni, la nivelul creştetului capului. În momentul ruperii acestui cordon, se produce detaşarea ireversibilă a dublului energetic şi în consecinţă moartea individului.

Proiecţia astrală se realizează în mod natural în timpul somnului, sau provocată prin diverse tehnici de meditaţie sau de intrare în stări de conştiinţă modificate. Fenomenul de ieşire spontană din trup se produce în anumite circumstanţe, în special atunci când subiectul suferă o traumă psihică sau un accident, sub influenţa anestezicelor sau drogurilor.

Senzaţia de benefică detaşare este urmată de observarea propriului trup de la o înălţime de 2 – 3 metri, sau din unul dintre colţurile camerei, în cazul în care fenomenul se produce în interiorul unei încăperi. Mulţi dintre cei care au trăit o astfel de experienţă povestesc şi despre o repulsie puternică a spiritului faţă de perspectiva de a reveni în corp.

Obe

Există însă şi persoane care reuşesc să-şi părăsească trupul şi în condiţii normale fără a apela la tehnicile de meditaţie tradiţionale. Robert Monroe, un om de afaceri din California, a început să aibă experienţe de acest gen regulat, de prin anii ’60, ulterior reuşind să iasă din trup oricând doreşte acest lucru.

Monroe îi sfătuieşte pe cei care ar dori să experimenteze asemenea trăiri, să înceapă prin a încerca să apuce un obiect pe care nu l-ar putea atinge, în mod normal, din locul în care se află:

Aşezaţi într-o poziţie comodă, întindeţi mâna în direcţia obiectului. Continuaţi să o întindeţi în plan mental, până când simţiţi că mâna parcă începe să se alungească şi, încet-încet, atinge obiectul. Cercetaţi atunci, servindu-vă de pipăit, muchiile, şanţurile, eventualele zgârieturi, astfel încât, să vă apropiaţi de obiectul în cauză şi să le recunoaşteţi. Nu vă lăsaţi dezamăgiţi în cazul eşecurilor incipiente. Perseveraţi şi veţi reuşi. Astfel de încercări, mereu reluate, duc până la urmă la posibilitatea desprinderii complete de trup şi la însuşirea unor deplasări pe anumite distanţe de acesta.

Notă: Robert Monroe este fondatorul The Monroe Institute, ce are ca scop cercetarea experienţelor extracorporale, dar şi dezvoltarea minţii umane prin intermediul tehnicilor de antrenare a undelor cerebrale.

22 păreri la “Proiecţia astrală

  1. Pingback: Eclipsa totala de Luna in aceasta noapte | Dan Tănăsescu

  2. Dan Lee Post author

    Exerciţiile astea nu sunt pentru oricine. Trebuie să fii mai întâi iniţiat în ştiinţele ezoterice şi să înţelegi anumite lucruri. Altfel ai putea să păţeşti tot felul de lucruri nu tocmai plăcute. Exerciţiul nu are cum să-ţi reuşescă din prima. Trebuiesc făcute încercări luni de zile sau chiar ani şi nici atunci nu e sigur că vei reuşi. Numai dacă eşti norocos şi suficient de evoluat spiritual poţi avea astfel de experienţe. Distanţa faţă de obiect nu are mare importanţa, dar dacă este ceva mai mare atunci şi intenţia de a ajunge la el trebuie să fie mai puternică şi deci şi şansele de reuşită vor fi mai mari.

  3. Marius

    Eu dupa 3 saptamani de practica zilnica am reusit, eram la liceu cand am aflat de proiectie astrala. Insa intr-o zi m-am speriat teribil, eram in OBE si am simtit ca se intampla ceva cu corpul meu fizic, cand m-am intors la corp am vazut un diavol care ma sugruma de gat.M-am trezit inapoi in corpul fizic ,dar in acelasi moment am inceput sa tusesc ca si cum m-as fi inecat sau axfisiat.De atunci mi-am propus sa nu mai experimentez si nici nu m-i s-a mai intamplat foarte des ,s-au rarit experientele pana au disparut.Acum as vrea sa o i-au de la capat sa incerc din nou , cu un risc ce-i drept, dar vreau neaparat sa aflu mai multe.
    Urati-mi noroc 🙂

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Dacă nu ai o pregătire şi o evoluţie spirituală suficientă s-ar putea să păţeşti tot felul de lucruri rele!

  5. Marius

    E posibil , dar riscuri sunt peste tot in viata , asa ca merita sa incerc iarasi.

  6. florentin

    Mai da ce se poate intampla daca nu ai protectie si apropo cum faci sa te intorci

  7. cineva

    Aici se comenteaza numai tampenii. Cine nu a facut asta macar o data constient, nici nu ar trebui sa vorbeasca. Eu am facut proiectia de 3-4 ori in mod constient. Totul este in mintea ta. Tu esti creatorul oricarei dimensiuni in care te afli (chiar si cea fizica). Daca pleci de la ideea ca o sa patesti ceva rau, asta patesti, pentru ca esti speriat si te pierzi. Mai documentati-va inainte sa comentati ca poate unii se sperie cand aud ca „pot pati numai rau”.

  8. Dan Tănăsescu Post author

    Dacă spui că totul se întâmplă în mintea ta înseamnă că probabil nu ai avut cu adevărat nicio ieşire în astral… totul a fost doar în mintea ta. Ai avut doar o reveerie New Age bazată pe imaginaţie şi autosugestie. 🙂

  9. Alex

    Cum se numea respingerea fata de puterile „paranormale”? Aparigraha? Inca nu prea avem nevoie de paranormal, atat in literatura de consum cat si in practica. Novicele care evolueaza invata treptat puterile paranormale, dar pentru el devin, sunt normale, si le foloseste pentru cunoastere. Nu se ataseaza de ele deoarece orice putere e cea mai buna capcana: iti si place de respectiva sclavie. Am spus cunoastere, dar telul asta e mai degraba oriental-arhaic, in lumea asta fiind mai adecvata cunoasterea-actiune. Cam ceea ce spunea Iisus odata.
    Am facut ceva yoga, am renuntat desi satisfactiile ar fi fost aparent mari, ca pentru orice spirit neevoluat. Spiritual sunt un primitiv, de asta am renuntat. Tot ca primitiv, cred ca fiecare om de pe lumea asta e un mic neuron din creierul lui Dumnezeu, noi fiind o parte la gandirea suprema, hazardul existential fiind exclus.
    Apropo de decorporalizare, recent am visat ca daca in vis crezi ca poti scapa de realitate, esti de fapt mort in clipa aia, fara sa-ti dai seama. Mai precis, esti mort in timp ce visezi.

  10. Alex

    Si daca as continua ideea cu neuronii…pai cum sa nu se ticneasca Dumnezeu? Da muzica mai incet! Rade-o de pe locul meu de parcare! Ce bunaciune esti! Hai ca nu ne vede nimeni! Ne-au taiat iar din salarii! Te da si pe tine afara? Vreau o tigaraaa! Uuuuu! Baga-mi-as….! Pe tine cine… te-a…?? Ma sinucid! Da-ti foc, te filmam HD! Youtube si Facebook! Et cetera. Cum ar putea functiona Dumnezeu cu astfel de ganduri-neuroni?

  11. Alex

    Tot Dumnezeu se va strica la cap maine, de Sf.Parascheva: cozi interminabile, hoti cat incape, tiganaraia care deja a ocupat buna parte din strazi cu gipanurile parcate de aiurea, noroc ca militia se ia doar de fraieri, inghesuiala, urlete, smurd si iarasi smurd, intercalate de sirenele de militie. Oameni calcati in picioare, oameni care urla de durere presati de grilaje, tarabe cu ciurucuri si facatori la buzunare. Nu vor lipsi artificiile, si de fapt nimic din ce e in program.
    (Din fericire am corcit niste membrane de casti Sony MDR-XD200 cu casti antifonice, iesind o izolatie fonica superba in fata unor orgii din astea ca cea de mai sus.)

  12. Marius

    Cateva recomandari de carti bune pentru initiere in stiintele ezoterice? Intreb asta, pentru ca e prea multa maculatura pe piata, iar un punct de reper avizat ar fi foarte util in a gasi „acul in carul cu fan” 🙂
    Tu ai incercat si ti-a reusit pana acum proiectia astrala controlata (nu in somn), ci gen R Monroe?

  13. Ady

    Salut!
    Am citit mai multe site-uri despre fenomenul acesta.
    Dar pe unele site-uri spune-au ca proiectia astrala este necurata.
    Dvs ce spuneti?

  14. Ady

    Dvs ce credeti?
    Daca facem proiectie astrala ne indepartam de Dumnezeu?

  15. Mihai

    Cine ma poate ajuta?? Nimeni nu crede ce spun,e folosita pt viol ? Se poate asa ceva 3 suflete ,3 voci si cu mine 4 undeva unde nu era timp. Cunosc persoanele si nu pot face nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge