Când aţi citit ultima oară o carte?

By | 16 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Cu ani în urmă citeam aproape tot timpul. Nu mă simţeam în apele mele dacă nu citeam ceva, chiar şi o singură zi. Între timp a intrat în viaţa mea acest „monstru diabolic” care este calculatorul şi timpul alocat lecturii clasice, a cărţii tipărite, s-a redus tot mai mult.

Astăzi fac eforturi uriaşe să mai citesc şi altceva în afară de ceea ce scrie pe monitor. E drept că poţi citi cărţi şi pe ecranul calculatorului, dar este mult mai greu şi plus de asta nu orice carte pe care doreşti să o citeşti este disponibilă şi pe Internet.

La lipsa timpului se mai adaugă şi faptul că am început să am probleme cu vederea şi deşi acum port ochelari, totuşi cititul este mai obositor ca înainte. Mai reuşesc să deschid o carte seara târziu, înainte să adorm, dar lipsa de continuitate în citit mă împiedică să fac legătura între informaţii şi să asimilez cunoştinţele.

O soluţie pentru a reinventa cititul clasic şi a face faţă imendului aflux de informaţii de pe Internet, ar fi să îmi iau un e-book reader, care m-ar ajuta foarte mult şi în activitatea de tradus a diferitelor articole şi cărţi scrise în limbi străine. Dar totuşi acest tip de dispozitive nu sunt încă accesibile ca preţ şi comod de folosit.

Apropo, voi când aţi citit ultima oară o carte tipărită?

O părere la “Când aţi citit ultima oară o carte?

  1. Pingback: Când aţi citit ultima oară o carte? - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge