Rezolvare problemă cu plugin-ul WordPress Stats

By | 16 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Plugin-ul WordPress Stats mi se pare foarte util pentru un blogger, pentru că oferă informaţii preţioase legate de numărul de vizitatori, cuvinte cheie, referreri, cele mai accesate pagini etc. L-am folosit multă vreme, până în vara anului trecut, când a încetat să mai funcţioneze în mod inexplicabil.

Cei care au blogul găzduit pe platforma WordPress.com, nu au probleme cu el, deoarece este implementat şi administrat de cei care oferă serviciul, dar un blogger care îşi administrează blogul singur, pe domeniul propriu, problema trebuie remediată prin forţe proprii.

După câteva luni în care am tot încercat să aflu şi să înlătur motivele din cauza cărora plugin-ul WP Stats nu mai funcţionează, am aflat în sfârşit soluţia salvatoare, care este incredibil de simplă. Tot ce trebuie să faceţi este să adaugaţi un mic fragment de cod PHP într-una din paginile care alcătuiesc tema curentă a blogului vostru.

Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmaţi:

1. Intraţi pe server, unde aveţi găzduit blogul şi deschideţi directorul temei pe care o folosiţi pentru blog: wp-content -> themes -> tema blog.

2. Căutaţi fişierul footer.php şi deschideţi-l pentru editare cu editorul de text asociat.

3. Introduceţi înaintea tag-ului </body> următorul cod: <?php wp_footer(); ?>.

4. Salvaţi fişierul şi asta-i tot.

Puteţi edita fişierul footer.php şi offline, pe calculator şi apoi să îl încărcaţi suprascriindu-l pe cel vechi de pe server. Important este să reţineţi ideea. După această operaţiune plugin-ul va începe în scurt timp să funcţioneze normal şi să afişeze statisticile. 🙂

O părere la “Rezolvare problemă cu plugin-ul WordPress Stats

  1. Pingback: Care este cel mai bun stats counter? | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge