Ne tot amăgim de 21 de ani că trăim într-un regim democratic, dar nu este aşa. În România este dictatură, dar nu dictatura lui Traian Băsescu, aşa cum ar crede unii, ci a cămătarilor cu costum şi cravată de la FMI.
FMI este în principiu o bancă. Dar, spre deosebire de băncile obişnuite, care împrumută persoane fizice sau proprietari de afaceri mai mici sau mai mari, FMI împrumută state. Gurile rele spun că „Fondul” ar avea succes în ţările unde guvernanţii sunt corupţi sau au predispoziţie pentru corupţie.
Faptul că dă bani cu camătă României nu ar fi un păcat prea mare, dacă ar fi să adoptăm „filosofia lui Şoric”, dar lucrul care nu este tocmai normal şi care mă intrigă este faptul că FMI pune anumite condiţii statului român, stabilite prin acord, care nu prea au legătură cu împrumutul şi care cam fac legea în ţara noastră.
Emil Boc şi Traian Băsescu au declarat adesea că trebuie adoptate de urgenţă o serie de legi, „pentru a respecta angajamentele faţă de Fond”, „în urma negocierilor cu Fondul”, sau „în baza condiţiilor impuse de Fond” ori „la recomandarea Fondului”. Aceasta arată, nici mai mult nici mai puţin, că FMI se amestecă brutal în treburile interne ale României. Dacă mă gândesc la perioada fostului regim comunist, realizez că Nicolae Ceauşescu a avut o idee genială când a postulat ca principiu de bază în politica externă, „neamestecul în treburile interne”.
În ultimele luni, guvernul s-a tot grăbit să adopte noi legi: legea salarizării unice, legea pensiilor, legea educaţiei, legea de modificare a Codului Muncii etc. Asta în condiţiile în care aceste legi există de mult timp şi au funcţionat foarte bine ani de zile. Totul este făcut sub imperiul unei urgenţe suspecte, iar modificările sunt menite să avantajeze o serie de interese străine şi să transforme cetăţenii României în sclavi.
Prin urmare în ţara noastră este instaurată o dictatură financiară externă, un amestec nesimţit în treburile interne, care, culmea, nu este din partea altui stat, ci din partea unor cămătari internaţionali cu costum şi cravată.
Vina principală nu cred că este a celor de la FMI, care sunt lipsiţi de orice scrupule, exploatând şi cea mai mică slăbiciune a victimelor lor, ci a celor care conduc astăzi ţara şi au vândut-o şi trădat-o mult prea uşor.
Si Ceausescu avea dreptate cand spunea ca datoriile iti slabesc independenta. Priviti la china, nu ii inereseaza de nimeni, ce zic unii si altii, america isi permite sa aiba datorii, are o super armaata, si cine are curaj sa le ceara bani inapoi, le poate da o racheta in balcon
Aquarion´s last blog post ..Cum testez aciditatea organismului
Pingback: Guvernarea FMI sau cum se distruge economia Romaniei | Lupul Dacic