Coincidenţe?

By | 6 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Voi credeţi în coincidenţe? Eu nu prea cred. Dacă vreţi să o ard aşa, mai spiritualo-filosofic, aş putea spune că nimic în lume nu este întâmplător şi că totul se întâmplă cu un anume scop, pe care doar Dumnezeu îl cunoaşte. Dacă e să ne luăm după ce spun multe minţi (i)luminate în aceste vremuri, chiar ne îndreptăm spre ceva cu totul deosebit, o nouă eră… „Ă Niu Uoărld Uordăr”!

Şi totuşi, există coincidenţe?! Uite, de exemplu, se vorbeşte în ultimul timp de închiderea sau vânzarea mai multor mine din Valea Jiului, la „recomandarea” FMI. Şi ce să vezi, sâmbătă a avut loc un accident tragic la mina Uricani, în urma căruia au murit 5 persoane. Ce coincidenţă! Dar lucrurile nu se opresc aici! Mirarea mea creşte şi mai mult când aflu că delegaţia FMI se întâlneşte luni cu sindicaliştii din minerit. Asta chiar că e coincidenţă!

Sau să luăm alt caz. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu se lăuda nu de mult că a achitat toate datoriile către RADET şi în consecinţă nu va fi afectată furnizarea agentului termic către consumatorii casnici bucureşteni. Apoi, ca un făcut, în urma discuţiilor guvernanţilor cu delegaţia FMI, s-a ajuns la concluzia că RADET are mari pierderi şi deci, trebuie trecută pe lista companiilor scoase la vânzare. Imediat, domnul Oprescu şi-a schimbat subit părerea, realizând că nu mai are bani să plătească subvenţiile pentru căldura furnizată cetăţenilor şi prin urmare, ce coincidenţă, RADET trebuie „măritată” cu un investitor străin!

Ar mai fi multe coincidenţe de remarcat în peisajul autohton, cum ar fi, de exemplu uimitoarea coincidenţă între protestul angajaţilor de la Dacia Renault, de la Mioveni şi arestarea a doua zi a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, care, culmea, când a aflat decizia procurorilor, a făcut infarct. Câte coincidenţe!

Dar să părăsim România şi să trecem acum la mega-coincidenţe! După cum cred că ştie toată planeta, de la statele super civilizate până la cele mai izolate triburi de aborigeni, în Egipt are loc o revoluţie. Oamenii s-au săturat de Hosni Mubarak şi vor democraţie! Dar ce coincidenţă teribilă! Gurile rele spun că ultimul faraon Mubarak ar fi refuzat un acord financiar propus de FMI, iar cetăţenii dornici de libertate şi democraţie s-au revoltat. Sau poate e doar o coincidenţă… Ca şi în Yemen, ca şi în Iordania, ca şi în Siria, ca şi în Tunisia… Trăim într-o lume de coincidenţe care se ţin lanţ! Sau poate nu…

2 păreri la “Coincidenţe?

  1. Meneopol

    Păi da, dar cine să ne arate atît de explicit nişte lucruri despre care nu ar trebui să ştim?

    De-asta încerc să-mi canalizez cunoscuţii spre bloguri, acestea fiind cea mai curată sursă de informaţii.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Atenţie totuşi, blogurile sunt şi un puternic instrument de dezinformare atunci când în spatele lor se ascund anumite persoane cu anumite interese!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge