Cumpărararea UPC de către RCS/RDS ar crea un dublu monopol

By | 27 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Zvonul că operatorul de telecomunicaţii RCS/RDS ar intenţiona să cumpere compania rivală UPC prinde tot mai mult contur. Omul de afaceri orădean Zoltan Teszari ar intenţiona să achiziţioneze UPC pentru 300 de milioane de dolari, lucru care a duce la crearea unui „monstru” în telecomunicaţii.

Compania RCS/RDS ar controla astfel 80% din piaţa românescă de cablu ocupând o poziţie de monopol ce ar ameninţa atât ceilalţi operatori de pe piaţă, cât şi siguranţa consumatorilor, care vor putea fi taxaţi după pofta inimii companiei, fără garanţia că vor primi şi servicii de calitate.

Mai mult chiar, pe lângă monopolul în domeniul economic se mai prefigurează şi un al doilea monopol, în plan politic şi mass-media. Asta pentru că, după cum spun gurile rele, operatorul RCS/RDS ar fi de partea actualei puteri şi odată ce va controla piaţa de televiziune prin cablu, ar putea opri difuzarea posturilor opozante lui Traian Băsescu şi PDL, promovându-le în acelaşi timp pe cele aflate în serviciul puterii. Aşa că nu m-aş mira să aflu, după cumpărarea UPC, că Realitatea şi Antena 3 au fost scoase din grilă, iar televiziuni ca 10 TV sau B1 TV au rămas la loc de frunte şi accesibile şi vechilor clienţi UPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge