Primarul Bloomberg anticipează revolte de stradă dacă nu se vor crea locuri de muncă

By | 19 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Primarul New York-ului Michael Bloomberg a avertizat vinerea trecută că vor fi revolte de stradă dacă la Washington nu se iau măsuri serioase pentru crearea de locuri de muncă.

„Avem o mulţime de tineri care după absolvirea colegiului, nu pot găsi locuri de muncă”, a declarat Bloomberg în emisiunea sa săptămânală de la radio.

„Asta e ceea ce s-a întâmplat şi la Cairo. Asta e ceea ce s-a întâmplat şi la Madrid. Nu cred că vreţi acest gen de revolte şi aici. ”

În Cairo, egiptenii nemulţumiţi şi-au revărsat frustrările, răsturnându-l pe preşedintele autoritar Hosni Mubarak – şi mai recent au atacat ambasada Israelului.

În ceea ce priveşte Madrid, protestele stradale cele mai recente au fost provocate de nemulţumirea generală din cauză că guvernul spaniol a cheltuit milioane de euro pentru vizita Papei Benedict, în loc să se confrunte cu şomajul în creştere.

Declaraţiile neobişnuit de alarmiste ale lui Bloomberg au venit după ce preşedintele Obama a făcut presiuni asupra republicanilor, care ezită să adopte planul său de creare de locuri de muncă.

„Daunele pentru o generaţie care nu poate găsi locuri de muncă vor continua pentru mulţi, mulţi ani,”, a spus primarul.

Bloomberg l-a felicitat pe Obama pentru că a venit cu un plan pentru locuri de muncă.

„Cel puţin el are unele idei pe masă, fie că vă plac sau nu”, a spus el. „Acum, toată lumea trebuie să stea jos şi să spună că efectiv trebuie să facă ceva şi ce trebuie făcut este atât pe partea de venituri cât şi pe partea de cheltuieli.”

Şi toată lumea trebuie să participe la această dificultate.

Revolta la Cairo

„Când începi să selectezi şi să alegi care grupuri acţionează şi care nu, atunci este momentul în care lucrurile par nedrepte în minţile a o mulţime de oameni”, a spus primarul. „Dar suntem cu toţii implicaţi.”

Obama nu a creat această problemă economică, ea s-a dezvoltat „pe perioade lungi de timp”, a spus Bloomberg.

Popularitatea lui Obama s-a prăbuşit odată cu economia, dar cea a republicanilor, care au obstrucţionat încercările sale de a repara daunele, stă chiar mai prost, după cum arată cele mai multe sondaje.

Deja, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, un republican din Ohio, a trasat o direcţie pentru creşterea impozitelor celor bogaţi pentru a finanţa planul de 447 miliarde de dolari propus de Obama pentru crearea de locuri de muncă, care are ca scop sprijinirea clasei de mijloc.

Sursa: NYDailyNews.com

O părere la “Primarul Bloomberg anticipează revolte de stradă dacă nu se vor crea locuri de muncă

  1. Mami

    Nu stiu daca lipsa locurilor de munca va scoate pe americani in strada, de obicei ei sunt bine manipulati si destul de lenesi, mai degraba vor actiona bandele mai in voie, drogurile si violenta vor creste in intensitate
    Mami´s last blog post ..Calculator perioada fertila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge