În premieră cu Carmen Avram

By | 2 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Carmen Avram a trebuit să plece de la Pro TV pentru a-şi scoate la lumină adevărata valoare. Aseară am asistat la o lecţie dată întregii prese româneşti despre ce înseamnă să faci cu adevărat jurnalism. Proiectul „În premieră” mi se pare cel mai valoros şi cel mai ambiţios de până acum din România. Poate doar seriile de reportaje „România, te iubesc!” şi „Te vezi la ştirile Pro TV” se apropie de acest gen de emisiuni.

Deşi îmi dădusem seama, din promo-urile difuzate anterior, despre ce vorba, acest lucru nu m-a făcut să simt mai puţină emoţie atunci când am vizionat episodul-pilot difuzat în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Sinteza zilei”. Din păcate nu am reuşit să văd totul, de la cap la coadă, dar mi-au plăcut în mod deosebit ancheta legată de aurul din munţii Apuseni, lăsat de izbelişte de autorităţi şi de Banca Naţională şi impresionanta poveste a lui Vasile Adamescu, care deşi fiind orb, surd şi mut, a învăţat totuşi să vorbească, să-şi termine studiile, ba mai mult, a învăţat 5 limbi străine şi a devenit ajutor pentru alte persoane cu handicap similar.

Emisiunea a avut se pare un mare succes, iar realizaorii săi, Carmen Avram, producătorul Cosmin Silistraru şi valororasa lor echipă de profesionişti media, au primit numeroase mesaje de felicitare din partea telespectatorilor. Marea provocare pentru ei este acum să menţină succesul acestui proiect şi să-l păstreze la acest nivel, reuşind să descopere în continuare subiecte la fel de interesante.

Pentru mine ceea ce am văzut aseară este o demonstraţie de „excelenţă în jurnalism”, lucru care este exact ce şi-au propus realizatorii emisiunii. Întotdeauna am fost convins că a fi jurnalist înseamnă să ai abilitatea de a descoperi şi de a scoate la lumină acele lucruri deosebit de interesante şi utile, la care publicul nu poate avea acces în mod obişnuit. Iar echipa de la „În premieră” demonstrează asta, la o televiziune acuzată că acţionează la comanda „mogulilor” care vor să îl „răstoarne” pe Traian Băsescu.

3 păreri la “În premieră cu Carmen Avram

  1. Masalco Cristian

    Sunt din Certej, acum locuiesc in Deva. Intreaga copilarie mi-am petrecut-o langa Uzina de Preparare din Certej. A fost o perioada cand totul functiona din plin. Acum, dupa tragedia din 1971, Certejul trece printr-o perioada si mai neagra, saracia lucie. Certejenii traiesc resemnati, cu convingerea ca nu pot face nimic pentru soarta lor care se pare este in mainile altora.
    Felicit pa cei care au realizat emisiunea cu aceste subiecte. Desi s-au mai facut astfel de emisiuni cu subiecte la fel de dureroase pentru cei care inca mai iubesc aceasta tara pentru ca, cred ei, este tara lor, ma intreb, retoric evident, nu exista nici un for romanesc la nivel inalt care sa se sesizeze din oficiu, cum mai auzim pe la tv de ex. ca „Procuratura s-a sesizat din oficiu” in urma unor anchete tv? Sper ca in Romania mai traiesc romani cu suflete de romani si care iubesc faptul ca sunt romani. Multa bafta in continuare

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Din păcate cei care iubesc cu adevărat această ţară şi ar dori să facă ceva pentru ea, nu au nicio putere. Jocurile sunt făcute în afara ţării, iar cei puşi sa conducă execută ceea ce li se ordonă. 🙁

  3. Oli

    Suntem baricadati si prinsi intre prostimea si prostia generalizata, fruntasii nostri – cea mai de la fund specie umana de cand exista planeta – si cei din afara tarii, care ii tin in lesa pe fruntasii nostri.
    Exista destula intelectualitate in tara asta si in afara tarii care s-ar coaliza impotriva acestor abuzuri – cele mai mari abuzuri le fac cei care ne conduc. Nimeni din afara tarii nu ne-a condamnat la atata saracie si bataie de joc cum au facut-o cei aflati la putere in ultimii 22 de ani. Cred ca a venit vremea lui TEPES.
    Documentarele ”In premiera” sunt aur pentru presa romaneasca si pentru cei ce le consuma. Si daca un jumatate din cei care fac presa in romania ar ”difuza” atata calitate, responsabilitate si profesionalism prin mass-media, procentul gloatei manipulate s-ar reduce semnificativ. Oamenii ar reincepe sa gandeasca, sa aiba demnitate, generozitate si liber arbitru. Aveam nevoie de aceasta gura de aer pe micile ecrane, e loc si de mai bine. Ii felicit, dar nu e pacat ca atata munca si atata excelenta in jurnalism sa nu conduca la nimic concret?
    Macar sa ne baricadam in muntii romaniei, (cum au facut ciobanii in timpul comunismului) si de acolo sa incepem lupta de rezistenta.
    SAU
    plecam cu totii, iar cei de la putere n-au decat sa ramana sa conduca si sa exploateze ”tigania” (nu ma refer la vreo etnie, ci la comportamentul ) care ne face cinste peste tot in lume si care le seamana LEIT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge