Avram Iancu „spânzurat” la Miercurea Ciuc

By | 15 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Astăzi, de Ziua Maghiarilor, la Miercurea Ciuc s-a întâmplat ceva incalificabil şi deosebit de jignitor la adresa poporului român. Este o ruşine că ţara noastră a decăzut în aşa hal încât tot felul de lichele şi agitatori plătiţi şi susţinuţi din afară au prins curaj şi fac asemenea acte de batjocură la adresa unor simboluri naţionale, cinstite de secole de români, aşa cum este Avram Iancu.

Csibi Barna, funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi membru al Gărzii Secuieşti a spânzurat în public în centrul oraşului Miercurea Ciuc un manechin de paie reprezentându-l pe Avram Iancu.

Fapt şi mai revoltător, el a făcut acest lucru în faţa unor copii, cărora le-a şi explicat gestul său:

Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor.

Este pur şi simplu un act de provocare de un tupeu fără margini.

Csibi a expus şi o listă în care au fost enumerate numărul victimelor „genocidului antimaghiar” precum şi desene intitulate „Din atrocităţile valahilor”. Culmea este că toate aceste lucruri au fost făcute cu aprobare de la Primărie, pe baza unei cereri scrise.

În cadrul ceremoniei dedicată acestei zile, 12 maghiari au primit cetăţenia ungară şi au depus jurământul de credinţă faţă de Ungaria. După ce s-a intonat imnul Ungariei şi a fost ridicat drapelul secuiesc pe clădirea Palatului Administrativ, alături de cel al României, vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, a afirmat că, odată ce maghiarii din Transilvania au posibilitatea de a deveni şi cetăţeni ai Ungariei, Guvernului de la Budapesta nu-i mai rămâne decât să sprijine obţinerea autonomiei teritoriale pentru maghiarii din Ţinutul Secuiesc.

Mă întreb ce s-ar fi întâmplat, dacă toate aceste lucruri s-ar fi petrecut în Ungaria de Ziua Naţională a României? Oare preşedintele României, Guvernul, serviciile secrete, ce au de spus în această problemă, care este un atentat la integritatea şi siguranţa naţională???

3 păreri la “Avram Iancu „spânzurat” la Miercurea Ciuc

  1. NG

    In neputinta sa de a privi lucrurile in realitate, isi creeaza propriul sistem de pedepsire. Un psiholog sau un psihiatru ti-ar spune in ce categorie intra un astfel de personaj. Ce putem face noi este sa oprim macar difuzarea videoclipului, reclamand celor de la Youtube.
    NG´s last blog post ..Legislatia romana- 200×2 84

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu cred că individul este de capul lui. Sunt unii care îl susţin din umbră. Am văzut în Rusia astfel de extremişti în uniforme, care executau prin decapitare sau împuşcare musulmani sau imigranţi de alte rase. Oare când amicul Csibi o să înceapă să spânzure oameni adevăraţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge