După îndelungi căutări, am găsit un articol vechi dintr-un ziar datat 19 mai 1998. Nu mai ştiu exact ce ziar era, dar articolul mi s-a părut deosebit de interesant. Este vorba despre o scară a dezastrelor planetare realizată de un grup de astrologi, pe baza unor evenimente catastrofice produse în trecut de-a lungul istoriei omenirii.
Este interesant mai ales, având în vedere că articolul este vechi de 12 ani, să vedem câte din aceste previziuni s-au îndeplinit şi cât de corecte au fost ele. De exemplu, era anunţată o mare catastrofă nucleară pe 4 noiembrie 2008. Singura „catastrofă” din acea zi a fost însă aniversarea lui Traian Băsescu 😆 şi criza economică în care România tocmai intra. La fel şi pentru august 1999, luna când s-a produs eclipsa totală de Soare, era anunţată o epidemie devastatoare, dar în schimb evenimentul care a marcat omenirea a fost războiul din fosta Yugoslavie.
Asta arată că realitatea este mult mai complexă şi simpla comparare a hărţilor astrologice ale unor catastrofe din trecut, cu cele din viitor, nu este suficientă pentru o predicţie de mare acurateţe.
Ne aşteaptă sfârşitul lumii?
Recent, o ştire terifiantă a făcut înconjurul planetei: la data de 26 octombrie 2028, un mare asteroid riscă să intre în coliziune cu Pământul, provocând o catastrofă înspăimântătoare.
Pornind de la această alarmă de gradul zero, anunţată de astronomi, revista „Horoscope” a consultat patru mari astrologi pentru a confirma sau infirma, prin mijloace proprii, pericolul care planează asupra Terrei. Cei patru experţi – L.M. Lapogue, Karine Loubat, Anne-Catherine Devauchel, Raphael Arnoul – şi-au început investigaţiile cerctând cazurile unor mari catastrofe din trecut. Astfel: pentru risul de coliziune cu un asteroid, căderea unui asteroid în Siberia, la 30 iunie 1908, pentru riscul de boală contagioasă s-au studiat hărţile astrologice din timpul marii ciume din 1348 şi apariţiei virusului Ebola în mai 1995; pentru riscul nuclear cazul Cernobîl (26 aprilie 1986) şi cazul Hiroshima (6 august 1945); pentru riscul de poluare au fost luate în calcule trei alerte „recente”; naufragiul lui Amoco Cadiz (la 16 martie 1978), poluarea cu dioxină de la Seveso (la 10 iulie 1976) şi poluarea cauzată de uzina chimică din Bhopal (India) care a făcut 2000 de morţi (la 3 decembrie 1984). Vă prezentăm în continuare concluziile lor.
În primul rând, ei ne liniştesc asupra datei de 26 octombrie 2028. Deşi aceasta prezintă trei aspecte periculoase şi două combinaţii astrale negative, planeta cea mai nefastă în cazul căderii asteroidului din 1908, Uranus, va forma numai combinaţii pozitive. Deci, nici un obiect celest nu ameninţă Pământul în octombrie 2028.
Conflict nuclear în 2008
Responsabilele catastrofelor enumerate mai sus sunt planetele lente ale sistemului solar, adică cele mai îndepărtate, care se învârtesc lent în jurul Soarelui. Este vorba de Luna Neagră, Axul Dragonului, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, şi Pluton. Planetele rapide (Soare, Lună, Mercur, Venus şi Marte) nu joacă decât un rol minor.
O dizarmonie între Neptun şi Uranus, de exemplu, pare să corespundă unui risc de cădere de asteroid. Cu cât există mai multe aspecte negative între planetele lente pe harta astrală, cu atât pericolul este mai mare. De exemplu, în cazul ciumei din 1348 au existat şapte aspecte periculoase între planetele lente. În schimb, catastrofa de la Seveso, mult mai puţin ucigătoare, nu a prezentat decât trei.
Astrologii au stabilit un gen de scară „Richter” a nivelului de pericol astrologic. În continuare, ei au cercetat, an după an, până în 2032, perioadele în care vor apărea aspecte îngrijorătoare. Într-un anumit număr de ani există patru aspecte negative. Sunt perioade în care oamenii trebuie să fie prudenţi. Alţi ani prezintă cinci aspecte negative, aceştia pot anunţa o catastrofă comparabilă cu Cernobîlul. S-au găsit trei date cu şase aspecte periculoase şi două, cu şapte şi opt, care pulverizează recordurile trecutului, comportând mai multe combinaţii astrale nefaste decât în 1348, data cea mai catastrofală din lista celor enumerate în trecut. În 1348, doi europeni din trei au fost ucişi de ciumă. Astăzi, acest lucru ar însemna 230 de milioane de morţi în Europa, numai într-un an. Pentru a evita un astfel de dezastru, omenirea trebuie să fie vigilentă.
Există un risc nuclear în perioada octombrie-noiembrie 2008, când Pluton şi Luna Neagră sunt legate de alte planete lente. Aceste aspecte au fost descoperite în hărţile astrale ale Cernobîlului şi Hiroshimei. Se estimează un conflict nuclear care va izbucni pe 4 noiembrie 2008, când Marte, zeul războiului, va forma aspecte nefaste cu Pluton şi Luna Neagră.
Astrologia permite evitarea pericolelor
O singură perioadă prezintă combinaţii astrale care anunţă riscul unei coliziuni cu un asteroid, comparabile cu cele din iunie 1908: la începutul anului 2021. Dar, cu o „mică” deosebire: dacă la începutul secolului nivelul de risc era de gradul şase, pe scara „Richter” astrologică, în 2021, nivelul de risc va sări la nivelul zece! În ce priveşte riscul unei epidemii, specialiştii avertizează posibilitatea exploziei unei catastrofale epidemii în august 1999. Dar nu va fi sfârşitul lumii, deşi se vor forma opt aspecte nefaste în acelaşi timp!!!
Această dată – august 1998 – va marca sfârşitul „unei” lumi. Va fi probabil o catastrofă de amploare. Dar apoi, viaţa îşi va relua cursul normal aşa cum după marea ciumă a urmat Renaşterea… Un singur lucru este bine să nu-l unite umanitatea: astrologia poate anticipa pericolele şi astfel ele pot fi evitate.