Canon SX30 IS, camera foto perfectă pentru bloggeri

By | 21 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Ca blogger şi pasionat de fotografie, am nevoie de un aparat foto care să combine portabilitatea şi manevrabilitatea unei camere compacte, cu calitatea şi performanţele unui DSLR. Aceste calităţi sunt necesare mai ales în cazul unor evenimente, călătorii, situaţii neprevăzute de zi cu zi, caz în care o cameră profesională, de dimensiuni şi greutate mai mari, ar fi incomodă.

Cu prilejul oferit de campania Quickmobile, am descoperit camera care întruneşte cel mai bine toate aceste calităţi. Canon SX30 IS este o cameră foto compactă super-zoom, care se apropie într-o oarecare măsură de performanţele unui DSLR, dar este mult mai manevrabilă şi mai uşor de transportat. Marele său atu este display-ul rabatabil care permite fotografierea din cele mai diverse unghiuri, poziţii şi situaţii, foarte util în cazul unor evenimente în care, datorită aglomeraţiei, realizarea unor fotografii de la nivelul ochilor ar fi dificilă sau imposibil de realizat.

Cu un zoom optic de 35x, aparatul permite luarea cu uşurinţă a cadrelor de la distanţă, iar apertura maximă destul de mare, combinată cu o plajă ISO generoasă, permite fotografierea în condiţii de iluminare naturală mai redusă. Camera se pretează şi la fotografii în mişcare, datorită posibilităţii setării unor timpi de expunere foarte reduşi (până la 1/3200 sec). Înregistrarea video este compatibilă cu formatul HD 720p (1280×720) la 30 de cadre/sec, deci calitatea imaginii este foarte bună. Aparatul mai permite focusul manual şi ataşarea unui blitz extern E-TTL.

Având în vedere că are doar 601 g şi ca dimensiuni 123 x 92 x 108 mm, eu cred că este alegerea perfectă pentru evenimente şi călătorii! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge