Lecţii de chitară pe Youtube

By | 22 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Nepoată-mea Alexandra a primit de ziua ei o chitară şi mi-a spus recent că ar vrea să se înscrie la “Şcoala de arte”, acolo unde am învăţat şi eu, în urmă cu mulţi ani, să cânt la chitară şi să-mi iau şi diploma de mare cântăreţ profesionist ce eram. 😆

Cu ocazia asta mi-am adus aminte de chitara pe care nu am mai pus mâna de vreo 15 ani şi dorind să-i dau Alexandrei câteva sfaturi legate de cum să înveţi să cânţi la acest instrument, am realizat că am cam uitat tot ceea ce am învăţat, chiar şi cele mai simple acorduri, din categoria celor folosite cu preponderenţă de folk-işti.

Aşa că, pentru a-mi reaminti, am început să caut pe Internet informaţii despre cântatul la chitară, despre tabulaturi, partituri, tutoriale etc. Am rămas pur şi simplu şocat de ce cantitate uriaşă de informaţie am găsit acolo! Dacă prin anii ’90, când eram eu elev la “Şcoala Populară de Artă” din Bucureşti, partiturile, notele erau ceva deosebit de preţios şi se copiau de mână, cu pixul, în pauze, pe bancă, în parc, sau chiar la metrou, singura sursă fiind profesorii, colegii sau prietenii, astăzi găseşti practic orice melodie vrei, oricât de nouă sau veche ar fi, aparţinând oricărei trupe şi din oricare gen de muzică!

Mai mult decât atât, găseşti şi lecţii de chitară pe Youtube, predate de artişti români! 🙂

O părere la “Lecţii de chitară pe Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge