Ce ar trebui să scrii la pagina „About”

By | 17 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

Atunci când citeşti un blog, presupui că în spatele său se află o persoană, nu o firmă, o instituţie sau organizaţie. De aceea, un astfel de site are prevăzută o pagină specială numită “About” sau “Despre mine” pe româneşte.

De multe ori constat că unii posesori, dar în special unele posesoare de blog o dau în bară tocmai la acest capitol, atunci când vine vorba să se prezinte cititorilor. Aberaţiile scrise pe acestă pagină aparţin în special piţipoancelor, multe dintre ele, culmea, cu aere de piariste şi activiste online.

O primă categorie este aceea a indeciselor, care scriu că “aici ar trebui să spun câteva lucruri despre mine”, dar “nu-mi place să vorbesc despre mine”, sau “nu ştiu ce aş putea spune despre mine” deci “vă las pe voi să descoperiţi”. Nu ar fi mai simplu să ne spui tu dragă cine eşti, că din aberaţiile pe care le scrii pe blog nu se înţelege nimic!

A doua categorie este cea a piţipoancelor sau efeminaţilor adepţi ai vedetismelor de liceu. Ei scriu despre cum sunt ei şi ce preferinţe de star hollywoodian au: “sunt rebel/ă, încăpăţânat/ă, nonconformist/ă”, “urăsc fiţele şi prostia”, “îmi plac cartofii prăjiţi şi îngheţata cu vanilie”, “ascult formaţia X” şi multe altele. Pentru mine n-are nicio importanţă ce preferinţe şi mofturi ai tu, dacă nu spui cine eşti! Atât timp cât nu ştiu cine este persoana care se află în spatele acelor rânduri, pentru mine este totuna dacă mănânci sarmale sau cartofi prăjiţi, dacă faci sex în grup, ori eşti frigid/ă. 😆

De fiecare dată când citesc astfel de descrieri personale, am un sentiment de insatisfacţie. Dacă am intrat pe pagina “About”, am făcut-o în primul rând ca să aflu cine eşti, eventual cum te cheamă, în ce localitate trăieşti, ce ocupaţie ai, ce vârstă ai etc. Am nevoie de toate acestea ca să ştiu cum să mă raportez la tine şi cum să apreciez ceea ce scrii.

Pagina “About” este cumva similară cu un CV, sau o carte de vizită. Trebuie să-ţi informezi cititorii şi eventualii colaboratori în legătură identitatea ta, bineînţeles în anumite limite de confidenţialitate. Imaginează-ţi că cineva de la o firmă ar vrea să te angajeze, pentru că îi place cum scrii şi ce aptitudini ai. Dacă te-ai prezenta la un interviu şi ai spune despre tine că eşti rebelă, capricioasă, zăpăcită şi îţi plac cartofii prăjiţi şi îngheţata, ce impresie crezi că vei face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge