MuseScore 1.0, un program pentru creare şi editare de partituri muzicale

By | 19 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

Dacă eşti compozitor sau interpret la vreun instrument şi vrei să-ţi digitalizezi piesele muzicale, programul MuseScore este o alegere foarte bună. Cu el poţi să-ţi creezi propriile partituri sau îţi poţi transcrie în format electronic melodiile pe care te-ai chinuit, ani de-a rândul, să le copiezi cu pixul pe portativ, în caietul de muzică. 🙂

Pentru că de curând am redescoperit vechile mele caiete de muzică în care îmi păstrez piesele pentru chitară, cele care cândva alcătuiau repertoriul meu şi observând că s-au deteriorat destul de mult, am decis să caut un program cu care să le transcriu în format electronic. Avusesem mai demult un program special pentru chitară numit Power Tab, dar care nu prea mi-a satisfăcut nevoile, aşa că am căutat pe Internet şi am descoperit MuseScore 1.0.

MuseScore este un program open source, aşa că este gratuit şi este foarte simplu şi uşor de folosit. Tot ce aveţi nevoie este să ştiţi notaţia muzicală şi să vă uitaţi puţin pe manualul programului pentru a afla modul de editare.

Rezultatul poate fi salvat în format PDF şi o mulţime de alte formate, pe lângă cel proprietar şi poate fi şi ascultat folosind sistemul audio al calculatorului. Avantajul este că se pot crea orice fel de partituri, nu numai pentru chitară, dezavantajul este că nu se pot face tabulaturi şi nu se pot insera acorduri specifice chitarei, pe marginea unei melodii pentru voce.

Programul se poate descărca de aici.

Iată şi un mic tutorial!

2 păreri la “MuseScore 1.0, un program pentru creare şi editare de partituri muzicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge