De ce sunt România şi Afganistan importante pentru NATO

By | 28 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

România şi Afganistan sunt singurele puteri ale lumii în domeniul materialelor strategice. În sensul că pe teritoriul acestor state se găsesc zăcăminte strategice, componente de bază ale armamentului nuclear. De pildă, SUA nu deţine zăcăminte de uraniu, iar Rusia nu deţine zăcăminte de wolfram. Fără aceste două elemente combinate, cele două n-ar mai fi superputeri militare. De aceea, ambele state trebuie să ia materialele din alte părţi.

Wolframul este un metal mai scump decât aurul şi mult mai preţios, greu de găsit, este foarte necesar în industria militară şi spaţială, iar uraniul în industria nucleară. Doar România şi Afganistanul deţin aceste componente împreună, cam în acelaşi teritoriu, zona Munţilor Apuseni, Retezat, în cazul României. Uraniul se află în cantităţi mari şi stare pură în zona Roşia Montană, ceea ce face zona foarte valoroasă din punct de vedere strategic, mult mai importantă decât aurul din subsol. Sigur, şi aurul e foarte bun!

Cât despre zăcăminte de wolfram, neexplorate niciodată, se găsesc însă, în cantităţi mari, şi în Munţii Retezat (zona Gugu Şureanu, axa care le uneşte trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper). Culmea e că exact în acea zonă a căzut, în urmă cu câteva luni, avionul militar israelian – să fie o simplă coincidenţă?

Cel care a descoperit zăcămintele de wolfram pe timpul ruşilor este Vasile Rudan, părintele legendarului Departament ZERO al Securităţii, cel despre care se spune că se ocupă şi cu tehnici paranormale.

Situaţia din România este aproape similară cu cea din Munţii Khwaja Rawash, situaţi la nord de Kabul, dar şi în Koh Mir Daoud, lângă Herat şi Kharkiz, în provincia Khandahar, unde există cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume, iar la câtiva kilometri există rezerve de wolfram. În România, e pe dos, în sensul că uraniul este mai puţin decât wolframul. Iată de ce România şi Afganistan sunt atât de importante pentru NATO.

Sursa: Agenţia.org

7 păreri la “De ce sunt România şi Afganistan importante pentru NATO

  1. Mihai

    Muntele Gugu este intr-o parte, Sureanu este departe…intre cele doua masive gasim Retezatul si Bazinul Hateg; iar „avionul israelian” era de fapt un elicopter prabusit in …Bucegi! Cam departe, nu???

  2. Pingback: De ce a fost România acceptata în NATO ? Pentru ca să fie furată… | .::: CALIN ADRIAN :::.

  3. Pingback: România este furată de către UE și SUA cu ajutorul propagandei | .::: CALIN ADRIAN :::.

  4. A CHEMISTUL

    –eh,si voi acum…
    –cred ca v-a placut mult sa cititi LEGENDE ISTORICE de DUMITRU ALMAS cand erati copchii..
    –noi suntem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge