Sinuciderea altruistă

By | 7 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

Psihiatrul-vedetă Florin Tudose, pe lângă faptul că are un stil caracteristic de a vorbi, bolovănos şi împiedicat, oscilează în a scoate pe gură, când platitudini enervante, când aberaţii năucitoare.

Exprimându-şi părerea de specialist, în cazul jurnalistei Cristina Verona, găsită moartă împreună cu mama sa, în propria locuinţă din cartierul Primăverii, acesta a spus:

Femeia şi-a ucis mama pentru că nu dorea s-o lase să se chinuie, apoi şi-a pus capăt zilelor. Am putea vorbi, practic, de o dublă sinucidere. Este posibil să se fi pus de comun acord în privinţa morţii. Nu a omorât-o din răutate. Este vorba de o sinucidere premeditată de mult timp şi altruistă. Sunt multe astfel de cazuri în care oamenii apropiaţi hotărăsc să-şi ia viaţa împreună.

Sursa: Adevărul

Cum poate fi o sinucidere altruistă??? Sinuciderea, în opinia mea, este cel mai egoist act cu putinţă, indiferent de motivul invocat. Apoi, nu înţeleg… cine a fost altruistă, Cristina Verona, pentru că s-a sinucis, sau mama ei pentru că s-a lăsat omorâtă de aceasta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge