Copiii răpiţi pentru organe, o diversiune de tip securisto-comunist?

By | 8 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

De câteva zile s-a născut o adevărată isterie în rândul populaţiei, legat de presupuse răpiri de copii în scopul traficului cu organe. Mai apăruseră astfel de informaţii, sporadic, în urmă cu ceva timp, la postul OTV, dar fără un impact major asupra publicului. Acum fenomenul a fost provocat printr-o serie de mesaje alarmiste postate pe Facebook şi alte reţele de socializare.

Azi am văzut la Realitatea TV ştiri conform cărora un cetăţean a fost bătut în zona Calea Moşilor, pentru că ar fi stat de vorbă cu un copil, iar o serie de ambulanţe ar fi fost de asemenea atacate. (?!)

Nu pot să afirm cu certitudine că aceste informaţii au un temei real, sau sunt doar fabulaţii şi zvonistică diversionistă. Nu am dovezi în acest sens şi tot ce fac este să îmi expun opinia personală.

Acest lucru îmi aminteşte însă de o situaţie similară, care a avut loc în urmă cu mulţi ani, pe vremea regimului comunist. Pe atunci eram elev de şcoală generală, prin clasa a şaptea sau a opta. Îmi amintesc şi acum de teama şi panica pe care o simţeam zilnic, eu şi colegii mei de joacă sau de şcoală. Pe atunci se vorbea de o sectă; chiar aşa era denumită presupusa grupare, „Secta”, iar cei despre care se zvonea că răpesc copii şi îi ucid, se numeau „sectanţi”. Zilnic apăreau informaţii despre noi cazuri de copii răpiţi, sectanţi surprinşi în timp ce acostau copii pe stradă, sau scene macabre în care în lifturile blocurilor erau găsite trupuri de copii eviscerate, decapitate etc.

Eu împreună cu colegul şi prietenul meu cel mai bun de atunci, chiar ne chinuiam mintea să concepm diferite arme cu care să ne apărăm atunci când vom fi atacaţi de temuţii sectanţi. Găsisem şi o schemă într-o revistă tehnică pentru copii a unui dispozitiv cu şocuri electrice, după care intenţionam să ne construim nişte „teasere” cu care să-i neutralizăm pe agresori 😆

Seara, dacă se întâmpla să ieşim mai târziu de la şcoală, sau ne prindea întunericul prin oraş, era un adevărat coşmar până ajungeam acasă. Mergeam doar în grupuri compacte de copii şi priveam temători, în staţiile de autobuz sau tramvai, la adulţii din jurul nostru, încercând să ghicim care dintre aceştia ar putea fi un sectant, răpitor de copii.

După 1989 am aflat că toată această poveste cu „Secta” şi răpirile de copii fusese de fapt o diversiune a Securităţii pentru a discredita grupul practicanţilor de „Meditaţie Transcedentală”, care se înfiripase şi la noi în ţară şi din care făceau parte o serie de intelectuali din acea perioadă, cum ar fi Andrei Pleşu, de exemplu. Tot pe vremea aceea a început şi o „vânătoare de vrăjitoare”, pentru anihilarea a tot ce ţinea se spiritualitate orientală, yoga, ocultism, parapsihologie, ezoterism etc. Atunci au fost confiscate masiv cărţi de yoga, arte marţiale, ocultism, spiritism, magie, astrologie, radiestezie şi orice altceva care are legătură cu aceste domenii.

Făcând o paranteză, pot să adaugă că, din câte am auzit, unii ofiţeri de securitate care au confiscat atunci aceste cărţi şi le-au inclus în bibliotecile personale, azi se folosesc de acest bagaj de cunoştinte pentru a poza în parapsihologi, ocultişti şi vindecători spirituali şi au creat şi afaceri de succes în acest domeniu.

Făcând o paralelă cu ceea ce se întâmplă azi, când presa a început să facă vâlvă în jurul unor presupuse cazuri de răpiri de copii, în scopul prelevării de organe, situaţia mi se pare foarte asemănătoare, ca efect şi mod de desfăşurare, cu cea din perioada comunistă. Intuiţia îmi spune că este o nouă diversiune, probabil inspirată de cea cu „Secta”, având scopul de a distrage atenţia populaţiei de la ceva mult mai grav, care se petrece pe ascuns, sau se va petrece pe viitor.

Nu exclud şi posibilitatea ca sursa zvonurilor să fie o persoană iresponsabilă şi rău intenţionată, sau una cu probleme psihice, care a ales reţelele de socializare pentru a se manifesta. Să sperăm că se va face lumină în final în acest caz, care aduce un motiv în plus de îngrijorare pentru români, care şi aşa au pe cap multe alte probleme.

Update: Citez dintr-un articol de pe Gândul:

Poliţia Capitalei a explicat într-un comunicat că toată această panică este nejustificată şi că nu există nici măcar un singur astfel de caz înregistrat. „Zvonurile au început să circule pe email. Sunt mesaje scrise bine, se vede că autorul are condei, dar se vede că sunt scrise de aceeaşi persoană. Circulă mai multe poveşti cu răpiri de copii: în parcul Kiseleff, în IOR, la Mall, cu poliţişti care vin la multinaţionale să-i avertizeze pe angajaţi că se răpesc copii”, a explicat pentru gândul Diana Sarca, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei.

Poveştile fantasmagorice care circulă conţin de multe ori detalii groteşti, a mai spus reprezentantul Poliţiei: o femeie gravidă căreia i s-a tăiat burta cu sabia şi i s-a luat copilul direct din burtă; doi copii găsiţi morţi într-o pădure la marginea Bucureştiului, fără organele interne; un copil răpit, pe care părinţii l-au găsit a doua zi pe aleea principală din parc, plimbându-se cu perfuzia în mână şi fără un rinichi.

După cum se vede clar, sunt prezente multe elemente care indică faptul că avem de-a face cu o diversiune, intoxicare şi dezinformare, făcute într-un stil profesionist, similar celui din anii ’80 în cazul cu „Secta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge