Laszlo Tökes a declarat că România duce o politică de colonizare ortodoxă a Transilvaniei

By | 25 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tökes, a declarat sâmbătă că România duce o „politică de colonizare ortodoxă a Transilvaniei” şi a precizat că maghiarii nu au putut obţine, în 20 de ani, autonomia pe care şi-o doresc. Tökes a adăugat că România trece printr-o perioadă „postsecuristă”, fapt care îngreunează situaţia maghiarilor din zonă. „În 20 de ani nu am reuşit să obţinem nimic important din punct de vedere strategic, suntem într-o tranziţie postcomunistă, moştenirea Trianonului, moştenirea comunismului ne blochează“. „În România nu suntem nici în perioada postcomunistă, ci doar în perioada postsecuristă”, a declarat Laszlo Tökes, conform traducerii oficiale.

Vicepreşedintele Parlamentului European l-a atacat, de asemenea, pe preşedintele Traian Băsescu, pentru că a propus un proiect de reorganizare teritorială care „atacă maghiarii” şi a menţionat că nu există cale de compromis în această chestiune. „Prin reorganizarea teritorială surprinzătoare, Traian Băsescu, oaspetele nostru de anul trecut, şi partidul majoritar, sub pretextul regionalizării europene, ne atacă împreună cu UDMR, care e aliat. Nu e loc pentru compromis, acest loc liber de lângă mine (cel pe care a stat la ediţiile de anii trecuţi preşedintele Traian Băsescu) îmi spune că nu suntem apţi de compromis”, a afirmat Laszlo Tökes.

Sursa: Tricolorul

Tupeul acestui individ este fără margini! Mă întreb de ce oficialii noştri tolerează asemenea atacuri la adresa statului şi naţiunii române?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge