Mizeria incredibilă din politica românească

By | 8 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Azi au apărut în presă zvonuri conform cărora Mircea Geoană ar intenţiona să părăsească PSD şi să se alăture grupării UNPR, aducând cu sine un număr important de „dizidenţi” psd-işti.

Lui Geoană i s-a cerut, în schimbul sprijinului PDL pentru şefia Senatului, să treacă la UNPR şi să aducă în barca Puterii un număr cât mai mare de senatori din Opoziţie. Potrivit surselor „Adevărul”, Geoană eşte asteptat să treacă la UNPR şi a convins deja 7 senatori dar şi 14 deputaţi să îl urmeze în „grupul generalilor”.

Sursa: Adevărul

Nu m-a dezgustat numai ideea în sine, ci şi felul în care susţinătorii puterii au reacţionat la această veste. În loc să protesteze şi să se declare în dezacord cu această mişcare, cu miros de combinaţie băsistă, postacii pdl-işti de pe Internet s-au arătat chiar încântaţi de ideea ca Geoană să treacă în barca puterii. Nu mai conta că „Prostănacul” este fostul candidat la preşedinţia ţării împotriva lui Băsescu, care a fost în vizită secretă la Moscova în campania electorală şi s-a relaxat la vila lui Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înainte de dezbaterea finală la alegerile din 2009. De asemenea nimeni nu şi-a amintit de criticile pe care Geoană le-a adus UNPR-ului, PDL-ului şi lui Traian Băsescu.

În politica românească totul funcţionează pe principiul reevaluării băsiste şi al principiului bolşevic „cine nu e cu noi e împotriva noastră”, având reciproca „cine e cu noi e fratele nostru drag” indiferent de doctrină şi culoarea politică.

După ce a fost în vizită la Washington, să primească „lumină” şi „indicaţii preţioase” şi dacă se confirmă intenţia sa de a trece de partea puterii, producând o ruptură majoră în cadrul PSD-ului, Mircea Geoană a devenit în ochii mei la fel de puţin credibil ca şi Traian Băsescu.

Cred că singura libertate pe care democraţia o mai oferă românilor este aceea de a alege cine va fi sluga americanilor care îi va conduce în următorii 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge