În China se vând organe de la prizonieri aflaţi în viaţă

By | 7 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Spitalele dintr-un oraş din China înfrăţit cu Glasgow vinde în mod ilegal organe prelevate de la oameni nevinovaţi, executaţi de către Partidul Comunist Chinez (PCC).

Înaintea unei conferinţe internaţionale de la Glasgow despre recoltarea de organe, un participant, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, a declarat că practica ilegală se desfăşoară în Dalian, un oraş din nord-estul Chinei, cu care cel mai mare oraş din Scoţia s-a înfrăţit încă din 1987.

Delegaţii care au participat la eveniment – găzduit de „Doctors Against Forced Organ Harvesting” (DAFOH) – au fost înştiinţaţi de faptul că regimul chinez extrage organe de la prizonieri care sunt încă în viaţă, iar „turişti medicali” bogaţi călătoresc în China pentru a cumpăra rinichi şi ficat, disponibile pe piaţa neagră.

Printre vorbitorii de la conferinţă s-a numărat şi David Matas, un avocat canadian pentru drepturile omului, care a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace anul trecut, pentru demascarea comerţul ilegal cu organe din China.

Victimele afacerii traficului cu organe din China se spune că sunt, în principal, oameni arestaţi pentru practicarea Falun Gong, o mişcare spirituală interzisă de către PCC. PCC pretinde că Falun Gong este un cult periculos pe care l-a interzis în 1999 pentru „activităţi ilegale”.

Domnul Matas este co-autor al lucrării „Bloody Harvest – The Killing of Falun Gong for their Organs” (Recoltarea sângeroasă – Uciderea Falun Gong pentru organele lor), pentru care a primit nominalizarea la Nobel de anul trecut. Investigaţiile sale împreună cu David Kilgour, un fost secretar de stat canadian pentru Asia-Pacific, au dezvăluit că, pe lângă folosirea organelor de la prizonierii executaţi, China a ajuns până acolo încât a prelevat organe de la „deţinuţi politici” aflaţi în viaţă.

Domnul Matas spune că între 2000 şi 2005 au fost efectuate 41.500 de transplanturi în China, pentru care singura explicaţie cu privire la sursa organelor sunt practicanţii Falun Gong aflaţi în închisoare.

El a spus: „China recunoaşte că organele pentru transplanturi provin în marea majoritate de la deţinuţi. Ei pretind că deţinuţii şi-au dat acordul înainte de execuţie. Noi am concluzionat că grosul acestor prizonieri sunt practicanţi Falun Gong, care nu şi-au dat consimţământul şi care nu au fost condamnaţi la moarte.”

Vânzarea de organe umane este ilegală în China dar piaţa neagră a înflorit în ultimul deceniu. În 2008, Lordul Rector de Glasgow, Bob Winter a condus o delegaţie la Dalian şi discuţiile privind înfrăţirea şcolilor din cele două oraşe sunt în curs.

Yuyuan Williamson, un activist chinez pentru drepturile omului, care trăieşte în Glasgow, a declarat că există dovezi că recoltarea de organe este foarte răspândită (în China n.t).

Un purtător de cuvânt al Consiliului Local din Glasgow a declarat: „Recoltarea ilegală de organe este o practică deplorabilă. Drepturile omului şi cele civile sunt o parte fundamentală a obiectivelor Consiliului şi aceste probleme au fost ridicate de către Lordul Rector atunci când el a fost în China în 2008.”

Ambasada chineză a refuzat orice comentariu.

Sursa

3 păreri la “În China se vând organe de la prizonieri aflaţi în viaţă

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Şi cam cât crezi tu că câştigă din traficul de organe raportat la cât au nevoie? De fapt toţi banii sunt acum la ei, dacă stau să mă gândesc!

  2. Eugen

    Recoltarea de organe a venit dupa ce a inceput persecutia Falun Gong, (Falun Gong este o practica de imbunatatire a caracterului moral, o cale de cultivare a Buddha, dar in acelasi timp se cultiva si corpul prin 5 seturi de exercitii). A fost predata prima data in public in 1992 si se pare ca in doar cativa ani s-a raspandit masiv in societate, pana in 1999 se ajunse la aprox 70-100 de milioane de chinezi care practicau Falun Gong (mai multi decat membri partidului comunist). Din 1999 a fost interzisa,s-a facut propaganda masiva pentru defaimare, inventarea de minciuni.etc. etc. Tot tacamul de tactici comuniste. S-a construit chiar si un birou special(biroul 6.10), acest birou avea putere abosuluta si fonduri nelimitate si era deasupra legii. S-a folosit tot tacamul pentru persecutarea acestor oameni, politie, armata, organizatii construite special, miliarde de dolari cheltuiti. Recoltarea de organe a venit dintro minte diabolica si o imbinare cu persecutia, s-au gandit ca daca tot erau condamnati la moarte majoritatea practicantilor, in plus un practicant Falun Gong era ca si cum nu ar fi existat in societate, nimeni nu te tragea la raspundere daca le faceai ceva rau acestor oameni, ba din contra erai rasplatit… Partidul s-a folosit de acesti oameni pasnici pentru a face profit si pentru ai decima, prezenta lor numeroasa si pasnica find o amentintare la adresa lor(a partidului comunist).
    Eugen´s last blog post ..Misterele Fascinante ale Lumii de Dincolo – documentar subtitrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge