Cargill a inaugurat un siloz de cereale la Drobeta Turnu Severin

By | 29 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Un siloz de cereale recent achiziţionat de Cargill în Drobeta Turnu Severin a fost deschis oficial de Martin Schuldt, şeful de afaceri Cargill în România, la un eveniment la care au participat Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, autorităţile locale, angajaţi Cargill şi clienţi.

Noul siloz, acum pe deplin operaţional, permite Cargill să colecteze şi să stocheze cereale produse de fermierii din Mehedinţi şi judeţele din jur, cum ar fi Dolj, Caraş – Severin şi Timiş.

Cargill este activă în industria românească de cereale şi seminţe oleaginoase din 1996. De atunci, compania a facut o serie de investiţii importante şi astăzi are aproximativ 750 de angajaţi în ţară. Silozul Drobeta, reactivat pentru prima dată din 1999, va contribui la operaţiunile existente ale Cargill, prin extinderea reţelei de aprovizionare curentă a companiei şi a acoperirii pentru România şi străinătate. În plus, volumul de stocare de 44.000 tone metrice va creşte capacitatea operaţională a silozurilor Cargill în România cu 8% şi va contribui la conectarea industriei cerealelor din vestul României la noi pieţe, datorită apropierii unităţii faţă de Dunăre.

Silozul va angaja până la 20 de persoane, pe lângă locurile de muncă indirecte create prin programul de modernizare.

Sursa

Deci trebuie să vină o multinaţională americană, ca să depoziteze cerealele noastre şi să facă comerţ (speculă) cu ele, pentru că noi nu suntem în stare! Astfel străinii ajung să ne controleze până şi hrana zilnică, pâinea noastră cea de toate zilele. Oferă amărâţilor de români câteva zeci de locuri de muncă şi fac profituri de miliarde de dolari din speculă cu cerealele noastre.

2 păreri la “Cargill a inaugurat un siloz de cereale la Drobeta Turnu Severin

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Pai de asta are ţara nevoie, nu de speculanţi străini, care scot grâul românesc, cumpărat pe nimic, puţin peste graniţă şi îl aduc înapoi după aceea cu preţ dublu sau triplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge