S-a dat liber şi în Europa la porumbul şi bumbacul modificate genetic

By | 22 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Importul şi procesarea unor variante noi de porumb şi bumbac modificate genetic au fost aprobate, joi, de către Comisia Europeană. Cele două plante au fost aprobate atât pentru producerea de alimente cât şi pentru hrana animalelor, nu şi pentru cultivarea lor în Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Noile variante de porumb modificat  sunt cultivate de compania elveţiană Syngenta, iar cea de bumbac este produsă de compania nord-americană Dow AgroSciences. Toate cele trei soiuri au primit avizul favorabil al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (AESA) în 2010, care a considerat că îndeplinesc normele de securitate solicitate.

Sursa: Realitatea

Deşi iniţial statele europene se opuneau vehement importului sau cultivării de plante şi alte organisme modificate genetic, acum se pare că interesele corporatiste au învins şi presiunile mari făcute până acum asupra Europei au dat rezultate.

Oricum România a luat-o cum mult înaintea UE la acest capitol, importul şi cultivarea de OMG-uri fiind aprobate în mod tacit de mai multă vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge